Cota de piață Samsung pe segmentul cuptoarelor cu microunde depășeste 32,4%

Românii manifestă un interes tot mai accentuat pentru electrocasnicele care le oferă funcționalități multiple. În această categorie intră și cuptoarele cu microunde cu funcții complexe, precum cele care oferă posibilitatea de a găti cu aburi sau cea de preparare a alimentelor la grill, către care românii au început să se orienteze.
Piața cuptoarelor cu microunde, în România, a scăzut cu 6 procente în primele 4 luni ale 2013, comparativ cu aceeasi perioadă a anului anterior, conform studiilor GfK Consumer Choices. Ȋn pofida acestei tendințe, Samsung, cu o cotă de piață de 32,4% pe acest segment a înregistrat vânzări în creștere cu 70% în primele 4 luni din 2013, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.
Evoluția Samsung, peste tendința pieței, se datorează lansărilor din ultima perioadă a noilor game de cuptoare MUSE, care corespund cerințelor utilizatorilor, oferind funcții complexe, ce permit prepararea unor feluri de mâncare savuroase și bogate în nutrienți. Astfel cuptoarele MUSE, oferă funcții precum cea de grill, care devin din ce în ce mai importante pentru cei care își doresc un meniu echilibrat.
“Funcțiile de bază ale cuptoarelor cu microunde nu mai sunt suficiente pentru utilizatori. Pentru aceștia cuptoarele cu microunde sunt o manieră de a scurta timpul de preparare, însă fără a face compromisuri în ceea ce privește savoarea lor sau elementele nutritive. Cuptoarele cu microunde ce permit prepararea unor feluri de mâncare elaborate sunt soluția ideală pentru spațiile mici și pentru cei care își doresc să salveze timp” a declarat Claudiu Lapădat, Șeful diviziei Home Appliances în cadrul Samsung Electronics România.
Dorința utilizatorilor de a investi în produse cu funcții de top se reflect și în faptul că vânzările de cuptoare Samsung ce depășesc suma de 350 de RON sunt în creștere.
Mâncarea sănătoasă, pregătită pentru cei dragi este acum și mai ușor de preparat, prin faptul că Samsung oferă cuptoare cu microunde interiorul ceramic, ce împiedică transferul mirosurilor și apariția bacteriilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.