De ce a scumpit Metrorex cartelele

Metrorex explică motivul pentru care a decis din nou majorarea tarifelor pentru cartelele de călătorii, care se va aplica în cursul acestei luni, la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ de aprobare.

„Ajustarea tarifelor va conduce la o crestere lunara a veniturilor in valoare de cca 5 mil. lei care va contribui la acoperirea cheltuielilor necesare asigurarii serviciului public de transport calatori cu metroul”, transmite Metrorex.

Reprezentanții companiei nu omit sa dea exemple de tarife de transport din orașe europene, unde venitul mediu este mult peste cel din România.

„Prin comparatie cu alte administratii de metrou pretul actual la calatoria cu metroul din Bucuresti este de cca 45 euro centi fata de alte administratii de metrou in care pretul cel mai scazut la calatoria cu metroul este peste 1 euro / calatorie (exemplu: Budapesta – 1 euro, Roma – 1 euro, Paris- 1,7 euro, Viena – 2 euro, Madrid – 2 euro, Berlin – 2,10 euro, Amsterdam- 2,7 euro, Londra – 5 euro, Sofia – 0,51 euro)”, mai transmite Metrorex.

Cartelele de călătorie cu metroul achiziționate până în ziua precedentă aplicării noilor tarife pot fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartela la data achiziției.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.