De ce au devenit oamenii rezistenți la antibiotice? Iată cum ne putem reseta

Indiferent că se numesc stafilococi, pneumococci, enterococi sau alte tipuri de ”goci” – bacteriile care au dobândit rezistență la antibiotice ne-au adus în stadiul în care sistemele noastre imunitare sunt grav afectate – spune dr. în științe farmaceutice Anca Daniela Raiciu. Cu toate acestea, orice s-ar spune, antibioticele și-au făcut din plin treaba la timpul lor și boli cumplite care se soldau cu moartea au fost ținute la respect datorită acestora.

Din păcate, antibioticele sunt încă socotite panaceu universal iar pe cale de consecință omenirea le-a folosit mai mult decât era cazul și în cantități din ce în ce mai mari. Personal, cunosc multă lume care, ca să evite mersul la medic și consultul obligatoriu, iau repede antibioticul  pe care-l găsesc prin casă , eventual de la o boală mai veche și care poate c-a depășit și termenul de garanție. Nu numai pacienții din România, ci chiar cei din întreaga lume pun presiune pe medicii lor, insistând să le prescrie antibiotic indiferent de tipul de boală cu care se prezintă.

Insist cu această ocazie asupra faptului că aceste medicamente nu sunt bune automat pentru orice, deși cei mai mulți oameni așa cred. Ele au limitele lor și sunt destinate să lupte împotriva bacteriilor, nu și a virușilor, tocmai de aceea nu trebuie luate în caz de răceală cum marea majoritate a românilor fac – atenționează aceasta.

Pentru rezistența mare la antibiotic pe care o manifestăm în prezent de vină nu este numai consumul mare ca urmare a auto-administrării, ci și injectarea masivă a animalelor din ferme.

Ne dă explicații specialistul în fitoterapie și homeopatie Sorin Mărgineanu, cu care am realizat interviul de mai jos.

De ce au devenit oamenii rezistenți la antibiotice?

Să știi că toți înghit medicamente de capul lor și le iau cu pumnul, iar lichidul care este utilizat la înghițirea pastilelor este tot un cocktail de medicamente! Ce este un anti….biotic? Este, de fapt, o substanță care ucide viața. Viața unei bacterii și uneori viața unei celule care îți apară organismul.

Antibioticele sunt peste tot, iar rezistența oamenilor la acestea a survenit în urma consumului în masă datorat atât auto-medicației cât mai ales injectării animalelor, pe scară largă. Carnea unde creşte? În nici un caz în copac. Creşte în ferme de animale. O să te întreb câţi porci mor, la ţară, în gospodăriile oamenilor? Sub 2%. În ferme mor peste 15%. Când animalele din ferme prind un microb sunt injectate la greu.

Indiferent că e carne de porc, pui, curcan sau vită, dacă este din ferme poate să conţină şi antibiotic, deşi arareori se depăşesc dozele prescrise. Punctez însă faptul că antibioticele umane sunt nişte ”silfide” în comparaţie cu antibioticele pentru animalele de consum.

Unii dintre dumneavoastră, cei care aţi renunţat la carne, o să respiraţi uşuraţi. Hai să vă spun un secret. Ştiţi cum se păstrează cerelele? Dacă aţi şti, s-ar putea să vă treacă de vegetarianism şi raw veganism. Acestea ajung direct în farfurie şi chiar dacă iei vitamine, s-ar putea să iei şi o bacterie. Unii or să spună că le spală bine. Serios? Care este apa cu care le speli? Eşti sigur că nu are colonii sau chisturi de ceva? Poate fi loterie, în care unii trag ”lozul cel mare” şi se pot abona la un cancer.

Am avut bunici la ţară şi ştiu cum trebuie să arate laptele adevărat!

Fără carne şi fără legume…. ura, îmi rămâne laptele, vei spune!

Hai să te dezamăgesc încă odată. Laptele este pasteurizat, adică în laptele proaspăt există un anumit tip de enzime, care în contact cu enzimele din tractul digestiv uman, devine uşor de recunoscut, din punct de vedere biologic. Dar în momentul în care se pasteurizează rămâne o simplă emulsie de grăsime, săruri minerale şi apă. Ai văzut cât rezistă laptele, iaurtul   şi alte preparate în magazine, în zilele noastre?

Norocul meu a fost că am avut bunici la ţară şi ştiu cum trebuie să arate laptele adevărat pe care-l beam cât încă era cald, dar în ciuda acestui lucru n-am avut niciodată vreo indigestie şi nici nu m-am îmbolnăvit vreodată. Brânză se făcea cu cheag de la viţel, iar în fiecare sâmbătă se bătea putineiul pentru unt. Untul era galben şi avea un uşor gust acrişor, fiindcă era din smântână adunată în timpul săptămânii, de la oalele cu lapte bătut.

Oamenii nu foloseau antibioticele pentru că aveau leacurile lor

În sat era un dispensar unde venea “moaşa” pe bicicletă de 2 ori pe săptămână. Medic era doar la Titu şi oamenii nu foloseau antibiotice fiindcă aveau leacurile lor. La tăietură puneau pătlagină  sau zeamă de viță de vie. La contuzii, cartof sau varză. Pentru răceli o chemau pe Stelica ţiganca şi îi trăgea cu ulei şi gaz, după care stăteau în casă până a două zi.

Analize?…ce erau alea? Erau pentru oameni bolnavi. Când îi trecea un guturai sau îi lua cu frig, o ţuică fiartă sau un vin fiert, ceva jumări şi nişte zeamă de varză.

De ce crezi că românii îşi administrează medicamente după capul lor şi nu se mai duc la medic, cum se întâmplă în alte ţări civilizate?

Sincer şi la obiect. Câţi pacienţi are un medic de familie? Cam în jur de 2000… Dacă într-o săptămâna se îmbolnăvesc 50 dintre ei, aşa cum este cazul la început de şcoală, înseamnă că în fiecare dintre cele 5 zile ale săptămânii sunt 10 pacienţi.

Fără antibiogramă este tot medicaţie după ureche. Ce faci? Antibiogramă – alt timp pierdut – sau antibiotic de ultimă generaţie? Ultima generaţie plus un antifungic, ca să nu faci ciuperci. Ai reţeta, te duci la farmacie şi cumperi.

De fapt, chestia cu reţeta este o metodă de umplut medicul de treabă, ca şi cum n-ar avea o groază de hârtii de făcut. Ţările civilizate au alt sistem. Pacientul sună medicul, acesta spune că îi dă medicamentul x, îl bagă în sistem, iar pacientul se duce să ridice medicamentul de la farmacia cea mai apropiată, cu un simplu card.

Crezi că românilor le e frică de doctor?

O să râzi, dar încă mai sunt oameni cărora le este frică de medic. Poate de aceea unii ţin de medicul lor cu sfinţenie, fiindcă pe lângă medic este şi un pic om, adică are compasiune.

Alţii sunt revendicativi fiindcă aşa le este transmis prin presă. Au drepturi şi uneori se poartă de parcă medicul ar fi un sclav care trebuie să-i suporte. Nu de puţine ori medicii au fost bătuţi de către pacienţi sau aparţinătorii acestuia, ceea ce este de-a dreptul o nebunie şi dacă stai să te gândeşti chiar un sacrilegiu!

Pe de altă parte, oamenii vor explicaţii. Când depăşesc o anumită limită medicul se simte luat peste picior şi se enervează, mai ales că timpul în care trebuie să deservească atâţia pacienţi este mult prea scurt.

Nu au bani? Nu au timp? Care crezi că e principalul motiv pentru care românii iau tot felul de medicamente după bunul plac, inclusiv antibiotice?

Uneori un pacient care se simte bine după ce-şi administrează singur nişte medicamente care i s-au potrivit şi unei mătuşi sau unui vecin, o să zică şi altui pacient. Motivul adevărat pentru care iau diferite medicamente este că nu au timp să facă investigaţii şi unii nu au bani   să plătească analize suplimentare.

Este posibil să se ‘’reseteze’’organismul persoanei care a abuzat de medicamente chimice?

Da, da, da de o mie de ori DA. Este posibilă resetarea!

Organismul se resetează prin aducerea de “ţinte false” în faţa tirului de radicali liberi. Ţintele se consumă şi celula rămâne integră.

În principal, organismul se resetează cu antioxidanţi. Marea problemă este că nu se ştie doza exactă care dă un nou start pentru fiecare. Până când o să se descifreze mecanismul producerii cancerului, omenirii o să-i mai trebuiască încă vreo 80-100 de ani, în opinia mea. La ora actuală sunt identificate abia câteva zeci de procese şi toate sunt dependente de reacţii enzimatice. O enzimă participă la cel puţin două tipuri de reacţii şi uneori un simplu pahar de apă modifică întregul lanţ de reacţii.

Suplimentele alimentare corect făcute, avizate şi omologate ca la carte, pot fi nişte aliaţi serioşi în resetarea organismului, dar nu numai. Apa, aerul de bună calitate, controlarea emoţiilor, hrana preparată acasă din carne şi legume de la ţărani   sunt tot atâtea elemente care pot ajuta la resetarea organismului cu succes.

Ce suplimente alimentare pot ajută organismul să se reseteze?

Mai pe înţeles, radicalii liberi care se formează tot timpul, dar în mod special în timpul administrării medicamentelor, pot fi anihilaţi – a se citi, reduşi ca activitate chimică – prin introducerea unor substanţe simple sau complexe, în organism.

Când introducem substanţe complexe acestea suferă modificări de aranjare a legăturilor şi se transformă în alte substanţe cu alte proprietăţi. Resetarea are în vedere blocarea mecanismelor de producere a leziunilor, detoxifierea organismului şi protecţia organelor care pot fi afectate.

Recomand suplimentele alimentare de la HOFIGAL  care să fie administrate după cum urmează şi care pot fi comandate şi online de aici. 

Armuhep, 3/zi, înainte de mese.

Omega 3+6 vegetal – 900mg – 3/zi.

Ulei de cătină – 900mg – 2/zi.

Se-Spirulin, 3/zi.

Ulei de cânepă -1000mg – 1/zi.

Hofimun, 1+2+1, după mese, timp de 4 săptămâni.

Menolap, 2+2+0, după mese.

Interviu realizat de Adriana Caranfil,

Aqui Ahora

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.