Dino Parc Râșnov


La 12 iunie 2015 s-a deschis primul parc cu dinozauri din România, Dino Parc Râșnov. Fiind unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei, se întinde pe o suprafață de 1,4 hectare și găzduiește 45 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific.

Drumul spre dinozauri este relativ simplu, dacă ai ajuns la Râșnov pe strada Valea Cetății și găsești loc în parcarea ce este tot timpul aglomerată, mai ai decât vreo 200-300 metrii de urcat, pe drumul spre cetate, până la intrarea în parc sau poți lua „trenulețul” care este defapt un tractoraș cu o remorcă acoperită.
Odată ajunși în pădurea magică a dinozaurilor începe distracția și curiozitatea pentru lucrurile noi pe care le vei descoperi.
În călătoria preistorică vei descoperi tot felul de dinozauri, de la tiranozauri, iguanodoni, stegozauri, triceraptopși la ferocele T-Rex, toate reptilele aceste construite din fibră de sticlă, în mărime naturală, se află ascunse printre copaci, în habitatul lor natural, fiind acompaniate de sunetele scoase de boxele aflate prin preajmă, special pentru a reconstitui cât mai exact atmosfera de acum milioane de ani.
La intrare/ieșire este o zonă de suveniruri în care se găsesc de toate,  de la șepci, tricouri, căni imprimate, figurine în miniatură cu dinozauri până la panouri cu scene preistorice decupate în partea superioară unde îți bagi capul pentru a-ți face o poză haioasă. Dacă ți se face foame poți lua un ”dogozaur” și o sticlă de suc de la chioșcul amenajat chiar lângă mini parcul de la intrare. Prețul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult și de 22 de lei pentru copii, iar copii sub 3 ani au intrarea gratuită.
Dino Parc Râșnov este un loc ideal pentru copii și mai ales pentru cei pasionați de dinozauri.

Mai multe fotografii aici, pe edanielasite.wordpress.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.