"Distractis Show – Nemuricii" rescrie istoria comediei şi comedia istoriei la Sala Radio

Doru Antonesi, Florin Constantin, Ioan Gyuri Pascu, Cristian Gretcu, Valentin Gora, Doru Pârcălabu şi Silviu Petcu au rescris istoria comediei autohtone într-un spectacol memorabil desfăşurat duminică seară, la Sala Radio. După mai bine de 10 ani de la ultima reprezentaţie live, foştii membri Divertis s-au reîntors pe scenă, surprinzându-şi fanii cu un spectacol conceput aidoma celor care umpleau până la refuz sălile în anii ’90.

De altfel, seara spectacolului a cuprins o porţie bună de comedie a istoriei, Distractis satirizând subiecte mereu actuale, vicii ale politicului şi socialului autohton, ce ne bântuie de zeci de ani. Umorul sănătos, glumele tăioase şi inteligente au fost îndelung aplaudate de cei peste 800 de spectatori prezenţi, membrii Distractis pregătindu-se pentru o nouă reîntâlnire cu publicul român weekendul acesta, pe 6, respectiv 7 Aprilie.

Desfăşurată cu casa închisă, premiera show-ului Nemuricii s-a bucurat de aplauze la scenă deschisă, minute în şir, programul gândit de membrii Distractis pentru revenirea pe scenă amintind de frenezia spectacolelor devenite un adevărat fenomen social la începutul anilor ’90. Sketch-urile pe teme politice, satira fină, ironizarea prostiei ce face parte din cotidian, dar şi umorul zdravăn asezonat cu episoade inspirate de improvizaţie au fost doar câteva dintre elementele care nu au lipsit din reţetarul show-ului. Printre cele mai apreciate momente s-au numărat Fantoma de la Opera lui Ponta, Blogger-ul de la Jilava, Sceneta sfârşitului lumii şi Cabaretul muzical politic cu Romanel şi Romanita, membrii Distractis avându-i drept invitaţi speciali pe actorii Dan Rădulescu şi Paula Chirilă.

Weekend-ul următor, pe 6, respectiv 7 Aprilie, vor avea loc următoarele două reprezentaţii, ultimele programate pentru această primăvară care va rămâne în memoria amatorilor genului ce au avut ocazia să redescopere umorul în stare pură! Recunoscuţi drept pionieri ai fenomenului umoristic din România, membrii Divertis au devenit un adevărat etalon în lumea divertismentului autohton, reîntoarcearea la show-urile care i-au consacrat fiind extrem de bine primită de publicul doritor de a retrăi atmosfera primelor reprezentaţii ale genului.

Ultimele bilete disponibile pentru celelalte două show-uri programate la finalul acestei săptămâni mai pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, precum şi online, de pe myticket.ro, la preţuri cuprinse între 40 şi 100 de lei.

Autor: Călin Angheluţă

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.