Fă rai din ce ai și vei primi la schimb ce dai!

Ați simțit vreodată că trebuie să luptați pentru un țel anume sau pentru o persoană dragă vouă? Iubiți pe cineva pentru care v-ați da și viața? Sunteți atât de buni încât să nu vă gândiți numai la voi și să realizați câți oameni au nevoie de ajutor pe această lume? Mulțumiți în fiecare zi lui Dumnezeu pentru că aveți un acoperiș deasupra capului, un trai modest și o familie sănătoasă? Dacă nu, sfatul meu este să începeți să o faceți! Rugați-vă pentru voi, pentru familia voastră, pentru prieteni, rude și chiar persoane mai îndepărtate, veți primi poate de trei ori mai mult binele făcut.

Am să vă spun o poveste care m-a impresionat, această poveste se numește „Fă rai din ce ai!”, personajul principal este micul prinț Rareș Ivan, are numai cinci anișori, însă a fost diagnosticat cu autism atipic și nu își poate duce mai departe regatul fără ajutorul oamenilor din jurul său. Prințul Rareș are nevoie urgentă de o operație care se poate realiza numai în Viena, mama lui, regina Madalina Violeta, sau cum îi mai spun prietenii, „mama eroină”, împreună cu tatăl lui Rareș au strâns până acum suma necesară operației, însă există foarte multe costuri pe care nu și le permit (transportul și cazarea). Rareș s-a dovedit a fi un prinț puternic, face terapie în fiecare zi și a evoluat foarte mult însă nu a început să vorbească… Zâna cea bună, Bianca Alexandra l-a ținut în brațe pe Rareș atunci când era doar un bebeluș, s-a atașat de el și a vrut să facă tot ce îi stă în putință pentru a-l ajuta pe băiat să devină un învingător.

Bianca Alexandra Păpureanu este organizatorul principal și totodată și sponsorul evenimentului caritabil care va avea loc marți, 14 august 2018, ora 18:00, la Restaurant „STIMEX” din Fetești, Ialomița.

Când au auzit de această poveste impresionantă, oameni cu suflet curat au fost deschiși invitației pentru a participa la eveniment și pentru a da o mână de ajutor pentru prințul comunității lor. Cei care vor cânta și vor dansa la evenimentul dedicat lui Rareș sunt oameni care își rup din timpul lor pentru a-i acorda lui o șansă la viață, de altfel, aceasta este și deviza spectacolului: „Noi vă oferim un spectacol pe cinste, dumneavoastră o șansă la viață”. Copii talentați vin să cânte și să încânte publicul spectator: Cristiana Șandru, Andreea Ștefan dar și trupa de folclor „Mugurași de Stelnica”, vor întreține atmosfera cu muzică ușoară și populară.

Fanii actoriei se pot destinde cu momente comice și stand-up-uri susținute de către Constantin Zamfirescu-alias Gogoașă și Cătălin Marin- Vandame din serialul „Trăsniții”.

Preferata adolescenților și cea mai în vogă artistă de pe piața muzicii ușoare, dar cu suficient talent și în domeniul muzicii populare, co-prezentator la Kids Sing de pe Kanal D, solistă, actriță și dansatoare, Rapunzel a țării noastre, THEO ROSE, vine să cânte, să danseze și să fie alături de Rareș și de familia lui.

Intrarea la spectacol este reprezentată de o sumă modică, 30 de lei, însă oamenii pot dona și mai mult, acești bani vor ajunge la Rareș.

Dacă doriți să aflați mai multe despre povestea lui Rareș Ivan, citiți interviul de mai jos!

1)Ce vârstă avea Rareș atunci când a fost diagnosticat cu autism atipic?

Rareș a fost diagnosticat la vârsta de 3 ani cu autism atipic. La vârsta de 2 ani am mers prima dată la un medic care ne-a asigurat ca Rareș are doar întârziere de limbaj și că nu are autism, însă comportamentul atipic unui copil de vârsta lui ne-a făcut să mergem la un alt medic care, împreună cu o echipă de alți medici și psihologi i-au pus acest diagnostic.

2)Cât timp petrece fiul dvs în preajma calculatorului, televizorului, tabletei sau telefonului și cât timp alături de familie și părinți?

Rareș, până să fie diagnosticat, petrecea mult timp pe tabletă și la televizor. După ce a fost diagnosticat nu a mai primit tableta și are un timp limitat acordat televizorului pentru desene animate și muzică. Petrecem mai mult timp împreună. Este foarte afectuos și îi place compania familiei.

3) De ce ați ezitat la început să cereți ajutor de la oameni pentru a vă salva fiul?

Când am aflat de autotransplantul cu celule stem, am căutat toate modalitățile prin care am putea acoperi costurile intervenției, transportului și cazării în Viena. Un împrumut bancar era exclus pentru că avem unul făcut înainte să se nască Rareș. Un alt împrumut însemna să nu ii mai putem acoperi costurile terapiei pe care o face Rareș zilnic și nu puteam face acest lucru. Am văzut că alte mămici au inițiat campanii de strângere de fonduri pe facebook pentru același autotransplant pentru copiii lor. La început am ezitat pentru nu știam cum vor percepe cunoștințele, prietenii și comunitatea locală… dar pentru binele copilului meu sunt în stare să mut munții din loc!

4) Vreunul din medici v-a precizat vreodată că timpul petrecut în mediul online l-a afectat?

Nu. Medicii spun ca autismul nu este generat de privitul la televizor sau pe calculator, dar aceste dispozitive ii izolează mai mult de realitate, ei spun ca autismul este provocat de o mutație genetică.

5)Nu ați apelat la nicio fundație pentru a strânge mai mulți bani pentru Rareș. Vă era teamă de ce or să zică cunoștințele dvs sau oamenii în general?

Nu am vrut să mediatizez cazul lui Rareș, la început am apelat la prieteni, care la rândul lor au apelat la prietenii lor și tot așa. Avem norocul să fim înconjurați de oameni minunați care ne-au întins o mână de ajutor și care ne-au înțeles. Bineînțeles că există și oameni care ne judecă. Acești oameni nu pot înțelege ce înseamnă lupta cu autismul, nu știu ce cheltuieli implică terapiile și tratamentul lunar.

6)Cum se comportă Rareș după ședințele de recuperare, există progrese?

De când a fost diagnosticat, Rareș face terapie zilnic la centrul pentru copii cu autism din oraș. Merge la grădiniță însoțit, alături de copii tipici. Progresele se văd și ne bucurăm pentru fiecare reușită a lui, mai are însă foarte mult de recuperat pentru vârsta lui.

7)Ce mesaj transmiteți oamenilor care v-au întins o mână de ajutor?

Mulțumim din suflet pentru tot sprijinul acordat, oamenilor cu suflet mare care ne-au fost alături în această campanie de strângere de fonduri pentru Rareș! Cei care au distribuit cazul, cei care au donat, care ne-au încurajat să mergem mai departe, cei care au luat inițiativa de a face un eveniment caritabil pentru Rareș, sunt oameni deosebiți! Le mulțumesc și le sunt foarte recunoscătoare!

8)Cum priviți evenimentul caritabil organizat de Bianca?

Evenimentul caritabil organizat de Bianca a fost o mare surpriză. Se spune că în viață nimic nu este întâmplător. Bianca mi-a fost elevă în liceu și ea l-a ținut în brațe pe Rareș la puțin timp după ce s-a născut. Bianca ne-a dat o lecție de generozitate si noblețe sufletească, îi mulțumesc!

Dacă doriți să donați bani pentru a-l ajuta pe Rareș să se opereze în Viena, puteți accesa link-ul: https://www.facebook.com/donate/2191067441130729/

Alexandra Elena Bobea (CHIRA)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.