Germanul Thomas Bach, noul preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional

 

Germanul Thomas Bach, un fost floretist şi fost vicepreşedinte al forului suprem olimpic, a fost ales preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional, cu ocazia celei de-a 125-a Sesiuni a aceste organizaţii, desfăşurată la Buenos Aires.

Thomas Bach, născut în data de 29 decembrie 1953, a fost ales membru al CIO în 1991 şi este preşedintele mişcării olimpice germane.

A fost vicepreşedintele CIO între 2000-2004 şi 2006-2013. Avocatul german a cucerit medalia de aur cu echipa de floretă, la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal, şi titlul de campion mondial, un an mai târziu.

Octavian Morariu, ales membru al Comitetului

Cu 73 de voturi ”pentru” și 14 ”împotrivă”, președintele Comitetului Oplimpic și Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, a devenit oficial membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), în cadrul reuniunii de la Buenos Aires, potrivit unui anunț al COSR.

Președiontele COSR a devenit, astfel, cel de al patrulea român membru al CIO, după prințul Gheorghe Bibescu, George Alexandro Plagino și Alexandru Șiperco.

Șiperco a fost membru al CIO timp de 43 de ani.

George Ghe. Bibescu, primul român membru al CIO, a făcut parte doi ani din organizaţia olimpica internaţională, din 1899 şi 1901, chiar înainte de înfiinţarea forului olimpic naţional în 1924.

Plagino, primul sportiv român participant la Jocurile Olimpice moderne, la Paris în 1900, a fost ales ca membru CIO în 1908 în cadrul Sesiunii de la Londra, dar a fost retras de autorităţile comuniste în februarie 1948.

Marți au fost confirmați și ceilalți opt membri ai CIO.

Aceștia sunt Stefan Holm, campion olimpic în 2004 la săritura în înălţime, kenyanul Paul Kibii Tergat, cvintuplu campion mondial la cross-country, Larry Probst, un înalt responsabil al Comitetului Olimpic American, brazilianul Bernard Rajzman, filipineza Mikaela Maria Antonia Cojuangco-Jaworski, rusul Alexander Jukov, etiopianca Dagmawit Girmay Berhane şi olandezul Camiel Eurlings.

Născut pe 7 august 1961, Octavian Morariu este un fost rugby-ist internaţional, fost preşedintele al federaţiei române de specialitate, Octavian Morariu este şi vicepreşedintele Asociaţiei Europene de Rugby.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român este absolvent al Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri a Institutului de Construcţii Bucureşti, şef de promoţie 1986, cu diplomă de inginer. Are dublă cetăţenie, română şi franceză. Morariu a fost rugbyst de performanţă şi a ajuns să fie selecţionat în celebra selecţionată multinaţională ‘The Barbarians’.

A fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby (2001-2003), iar în anii 2003 şi 2004 a deţinut funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport. În luna iulie, el a fost ales preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby (FIRA-AER). Octavian Morariu a fost ales pe 15 noiembrie 2004 preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după care a fost reales în două rânduri. Morariu era vicepreşedinte FIRA-AER din 2004.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.