Grădina Botanică din București își așteaptă vizitatorii după Curățenia de Primăvară

În zilele de 23, 24 martie și 13,14 aprilie 2013 a avut loc Curățenia de Primăvară în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Evenimentul, organizat anual de Asociația Team Work, a reunit un număr de aproximativ 250 de voluntari care, pe parcursul celor patru zile, au curățat patru dintre zonele cu vegetație deosebit de bogată din grădina botanică: Grădina Copiilor, Grădina Bunicii, Liziera „Cotroceni” și Grădina Italiană. Activitățile au vizat pregătirea spațiului atât pentru sezonul de primăvară, cât și pentru vara anului 2013, presupunând următoarele activități: tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor moarte, strângerea ambalajelor.

Ajunsă la cea de a 8-a ediție, Curățenia de Primăvară în Grădina Botanică s-a desfășurat cu un ușor decalaj din cauza vremii nefavorabile care nu ne-a permis să ne desfășurăm activitatea după programul inițial: 23, 24, 30, 31 martie 2013. Astfel, acţiunea de ecologizare s-a desfășurat în zilele de 23, 24 martie și 13, 14 aprilie 2013, între orele 10.00 și 15.00, voluntarii având posibilitatea de a-și alege ziua în care doresc să participe la Curățenia de Primăvară.

Ca în fiecare an, Asociaţia Team Work i-a premiat pe voluntarii-grădinari cu cadouri simbolice, fiecare participant primind diplomă de voluntar, o insignă cu inscripţia „Grădinar” şi un permis de acces gratuit în Grădina Botanică.

Proiectul este susținut de partenerii media: StartUB, CalendarEvenimente.ro, Decosieco.ro, BUZZ!Camp, Studentul.info, Onlinegallery.ro, UrbanKid.ro, Inparc.ro.

Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 3000 de voluntari entuziaşti. „Curăţenia de Primăvară” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Toamnă”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor”(proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamna 2011. În perioada 2006-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze  legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.

Asociația Team Work este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.