Iată care este cea mai rapidă metodă de a-ți scăpa bebelușul de biberon!
Atunci când ai copii, biberonul și suzeta sunt obiectele de uzură ce își fac adânc simțită prezența zi de zi. Ajungi chiar să creezi o rutină din fiertul tetinelor și din curățarea suzetei. Însă aceste obiceiuri dezvoltate de către tine pot afecta dezvoltarea bebelușul tău pe termen lung. Este chiar indicat să încerci să-ți dezobișnuiești bebelușul cât mai repede de biberon și de suzetă.
Însă acest lucru poate fi cu adevărat o provocare. Nu vrei să-l auzi plângând și să-i creezi o stare de stres, iar presiunea acestor momente de multe ori te face să eziți să îi iei suzeta sau biberonul. Specialiștii au găsit însă o modalitate rapidă și extrem de eficientă pentru a înlătura biberonul din viața micuțului tău.
Aceasta este benefică și pentru sănătatea sa, deoarece este o metodă revoluționară de ajutor în dezvoltarea micuțului tău. Este vorba de procesul complex de diversificare alimentară pe baza schemei și tabelului de nutriție recomandat de medic.
Acest proces este unul pe cât de complex pe atât de natural. Cei mai mulți dintre bebeluși ajung să consume piureuri de fructe sau shake-uri în mod natural, însă la o vârstă destul de înaintată. Specialiștii recomandă ca acest lucru să se întâmple încă din primele 5 luni de viață ale micuțului.
Ajutându-l mai întâi cu biberonul, iar apoi înlocuind acest obicei cu hrănirea lui cu lingurița, bebelușul se va dezvolta, va căpăta mult mai rapid poftă de mâncare și va deveni din ce în ce mai curios. Astfel, asigurându-i în același timp un meniu diversificat, vei reuși să-l și dezobișnuiești de biberon la o vârstă fragedă.
Discută mai întâi cu medicul și vezi ce presupune acest proces de diversificare la bebeluși, apoi consultă schema alimentară și tabelul nutritiv, iar apoi învață-l pe bebe să fie independent și ajută-l să se dezvolte rapid, căpătând nutrienții esențiali dintr-o gamă vastă de alimente benefice pentru el și pentru sistemul lui imunitar.
3 alimente necesare pentru dezvoltarea bebelușului
Primăvara este o perioadă a reînnoirii, a reîmprospătării, a înfloririi. Primăvara este anotimpul lucrurilor noi, anotimpul începuturilor și anotimpul veseliei. Primăvara aceasta este vremea să începi un nou pas al relației tale cu bebe.
Poate că bebe a crescut, poate că acum reușește să aibă control asupra lui, reușește chiar să stea singurel în funduleț și poate chiar îi apar primele gângureli apropiate de cuvinte. Este momentul să începi diversificarea meniului său alimentar, pentru a-i oferi șansa să se dezvolte armonios. Este perioada în care trebuie să-l ajuți să crească din ce în ce mai mult și mai sănătos.
Află care sunt cele mai indicate alimente prin intermediul cărora poți începe diversificarea la bebeluși. Acestea sunt recomandate de către specialiștii în pediatrie.
- Cel mai des întâlnite alimente pe care le vei găsi în prima etapă a diversificării sunt bananele. Acestea pot fi combinate foarte ușor cu biscuiți sau cu alte fructe și chiar cu brânzică, pentru a realiza un piure. Mixul de piure și lapte este primul pas în diversificarea alimentației.
- Dacă bebelușul tău a împlinit deja vârsta de un an, deja discutăm de altă schemă alimentară. Aici poate interveni brânzica și chiar ouăle fierte. Poți prepara un minunat mic dejun sau un prânz consistent pentru micuțul tău, folosind brânzica de vaci și ouăle fierte. Acestea vor asigura tot necesarul de nutrienți pentru ca bebele tău să se dezvolte și să capete elementele esențiale ce-l vor ajuta să crească și să-și întărească sistemul imunitar.
- Nici carnea nu trebuie să lipsească din meniul bebelușului. Dacă tot discutăm despre o dietă de primăvară, trebuie să ne raportăm la un fel ușor de carne. Peștele este varianta recomandată de specialiști. Începe să diversifici meniul bebelușului tău, folosindu-te de pește, iar bebelușul tău se va bucura de un aport important de omega 3 și de uleiuri esențiale dezvoltării sale.
Diversificarea alimentației la bebeluși este un proces complex și necesar pentru dezvoltarea micuțului. Poți apela la un specialist pentru o schemă complexă a meniului și a tabelului alimentar. Nu uita ca de fiecare dată când te hotărăști să treci la următoarea etapă a acestui proces, să o faci doar cu atenta supraveghere a unui doctor.
Diversificarea la bebeluși este un proces cu un puternic impact la nivelul sănătății și dezvoltării armonioase a copilului tău. Află mai multe lucruri despre acest proces aici.
Sursa: bebeteiubesc.ro