Imbrăcăminte și incălțăminte contrafăcute în valoare de aproximativ 87500 euro, confiscate de inspectorii vamali

Vineri, 09 martie 2018 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa sud au descoperit diverse articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 87500 euro. Mărfurile au fost descoperite ca urmare a controlului efectuat asupra unor containere sosite din China pentru două societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Bacău.

Afost reţinute 3216 perechi încălţăminte pentru adulţi, respectiv diverse articole de îmbrăcăminte (241 bucăţi hanorace, 799 perechi pantoloni), bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală pentru design CROCS, respectiv mărcile ALCOOT, LEVI’S şi SMILEY.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.