Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

În Kazakhstan, lupta cu coronavirus continuă!

Publicat: luni, 27 aprilie 2020

Zilele acestea, în plină pandemie planetară de coronavirus, o ştire venită din Asia Centrală, mai precis din capitala Kazakhstanului, Nur Sultan, a trezit interesul mass-mediei internaţionale, căci, în numai 13 zile a construit un spital modular pentru boli infecţioase.

 

A fost ridicat pe structură de blocuri modulare folosind tehnologia de construire a clădirilor prefabricate.

 

S-a construit o clinică cu 200 de paturi, echipată cu mijloace moderne de asigurare a siguranţei personalului medical pe de o parte, dar şi a pacienţilor pe de alta.

În acelaşi timp, acest spital este făcut să respecte toate normele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Cu o suprafaţă de 7 mii de metri pătraţi şi standarde la echipamente de ultimă generaţie, cu un cost care se ridică la suma de 5,5 miliarde de tenghe, bani care provin de la bugetul consolidat al statului, Kazakhstan alături de alte ţări intră în sfera preocupărilor pentru stoparea şi eliminarea pandemiei de coronavirus.

Noul aşezământ spitalicesc a avut onoarea de a fi vizitat de Preşedintele ţării, domnul Kassym Jomart Tokayev, care şi- a arătat atât preocuparea pentru combaterea acestui virus ucigaş COVID 19 cât şi implicarea sa directă dorind să vadă atât secţiile medicale cu toate echipamentele ultra moderne din dotare dar şi  personalul de la faţa locului.

 

E de menţionat şi de evidenţiat faptul că, în Kazakhstan, a noua ţară ca mărime din lume, ca suprafaţă, şi o populaţie de 18 milioane de locuitori, nu are până în acest moment, de la declararea pandemiei mondiale, din luna februarie, decât  numai 2500  de pacienţi  infectaţi cu coronavirus dintre care 560  s-au vindecat deja şi doar un număr de 22  au murit, aceştia fiind, în general, persoane de vârsta a treia, deţinători a diverselor altor boli contagioase.

Asta în condiţiile în care, ţări precum Italia, Spania, Marea Britanie, SUA, au anunţat, până în acest moment, zeci de decese. Ţara se află în carantină în condiţiile stării de urgenţă cu respectarea întocmai a indicaţiilor OMS.

Felicitări şi maximă precauţie în continuare.

                                                                      prof.univ.dr. Florentin Scalețchi

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=113283

Publicat de la data apr. 27 2020. Categorii EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, Recomandări ULTIMA ORĂ, SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

3 iulie 2020, 13:27
 

N
Soare
31°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 36°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 10
Răsarit: 5:36
Apus: 21:03
Prognoza 4 iulie 2020
Zi
 

E
Predominant înnourat cu furtună
33°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat cu furtună
22°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 03-07-2020 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:10 si 07:15 In zona : Județul Gorj: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu Cărbunești, Tismana, Bâlteni, Mătăsari, Bălești, Crasna, Țicleni, Padeș, Drăguțești, Scoarța, Peștișani, Fărcășești, Negomir, Slivilești, Dănești, Urdari, Văgiulești, Bolboși, Stănești, Drăgotești, Cătunele, Telești, Bălănești, Mușetești, Godinești, […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 02-07-2020 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1/3 - CANICULĂ ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 02 - 03 iulieFenomene vizate: caniculă şi disconfort termicZone afectate: conform textului […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 02-07-2020 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 3/3 – INSTABILITATE ATMOSFERICĂ ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 06:00 – 04 iulie, ora 10:00 Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

 • 308.141 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team