In love with you

 Mă simțeam ca o prințesă

Ne plimbam în locul unde ai vrea ca timpul să se oprească în loc. E o grădină a Raiului. Ești copleșit. Așa gândeam în grădina de lângă mare. Frumusețe și unicitate. De la intrare ai senzația că ai intrat în altă lume și începi să te transformi într-un personaj din poveste.

Grădina Reginei Maria este a doua atracție a orașului Balcic (Bulgaria), după Castelul Reginei Maria. Aceasta aparține tot castelului, fiind amenajată și construită de grădinarul șef al împăratului rus, Nickolai al-II-lea Jules Janine la inițiativa reginei.

Locul  deosebit a fost ales cu grijă de către Regina Maria pentru a “copia” Raiul. Florile de câmp, cișmelele de piatră, vasele din lut grecești, arborii seculari, toate au făcut parte din clădirea mărețului ei vis. Acela de a deține locul divin de odihnă, relaxare și meditație.

 

A reușit să îmbine o multitudine de teme, mitologice, religioase, culturale, într-un cadru romantic, de vis. Pentru a putea duce la bun sfârșit viziunea asupra locului, au fost amenajate terase pe nouă niveluri, au fost săpate canale înguste printre alei pavate cu piatră.

Au fost aduse coloane din marmură, scaune venețiene din piatră, pietre de mormânt musulmane și plante din specii rare din Italia, Spania și Asia Mică.

Are aproximativ 16 hectare și peste 3000 de specii de plante, care mai de care mai speciale: copacul de hârtie, ginko biloba, metasequoia, arborele de cauciuc, stejarul de piatră, magnolia cu flori mari.

 

Verdele crud, smarald, turcoaz, e vedetă. Jocurile de culori iți fac ochii să vibreze și mintea să te ducă într-o stare de plutire. Grădini diverse, douăsprezece la număr, Grădina trandafirilor, Grădina lui Allah, Grădina de argint, Grădina cu pietre, Grădina cu chiparoși, sunt doar câteva dintre atracțiile locului, iar Grădina cu cascadă te îmbie să-i atingi apa rece…

Tenha Yuvah, Templul apei, Puntea suspinelor, Izvorul sfânt, Capela Stella Maris, Fântâna de argint, au fost amplasate exact în mijlocul unor labirinturi de grădini spectaculoase. Toate străbătute pe alocuri de mici oglinzi de ape, pârâuri și fântâni.

Atunci când treceți pe lângă Fântâna de argint nu uitați să aruncați un bănuț, dar nu înainte de a vă pune cea mai arzătoare dorință pe care o aveți. Am auzit multe povești cu adeverirea acestora. Nici eu nu am ratat ocazia aceasta și acum aștept.

Visez cu ochii deschiși

Zâmbesc și mă plimb printre nuferi, adulmec esențele combinate de flori, ce senzație! Ce miresme…

Zona cea mai neobișnuită este Grădina de cactuși, a doua ca mărime din Europa, după Monaco, de circa 1000 de metri pătrați. Nu am văzut vreodată, în realitate, cactuși gigantici.  Sunt plantați de acum cel puțin 80 de ani, sunt transformați în adevărați copaci. Nu unul mă întrecea la înalțime, zeci. Păream un copil pierdut într-o pădure.

Nu știu când a trecut timpul, înainte să mă hotărăsc să plec. Traseul plantelor rare, traseul grădinilor și traseul clădirilor, toate așteaptă să fie descoperite. Mai mult, dacă ai răbdare și poftă de urcat scări, poți ajunge la o degustare de vinuri gratis.

Aleea Vinului, Queen’s Vinnery House, te îmbie cu soiuri alese. Cei care cunosc rafinamentul acestui vin achiziționează, la prețuri decente, una sau mai multe sticle, din  adevărata colecție aflată în expoziție.

Tărâmul din poveste există…

Marea albastră privită de sus te cuprinde, te integrează în orizontul edenic. Poveștile devin realitate atunci când deschizi ochii!

 PS: Pentru doritori aflați că, dacă plecați din București, traseul cel mai ușor (la vamă se stă puțin) este București – Cernavodă – Negru Vodă – Iovkovo – Gheneral Tosevo – Dropla – Balchik aproximativ 306 km. Prețul de acces în grădină este de 8 leva, iar pentru copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități intrarea este gratuită.

Programul de vizitare este zilnic de la 08:00 la ora 20:00, în perioada verii, iar în perioada iernii de la 08:30 la ora 17:00.

 

Ștefania Bracău

anul II, Jurnalism, Hyperion

De la 1 iunie a început înscrierea online la Universitatea Hyperion.

Sperăm ca opțiunea pentru educație a tinerilor care doresc construirea unei lumi mai bune să fie Universitatea Hyperion.

Opțiunea noastră este Jurnalism, Universitatea Hyperion.

Toate informațiile necesare:

 www.admitere.hyperion.ro

https://ultima-ora.ro/admitere-2021-la-universitatea-hyperion/

http://bpuh.hyperion.ro/

https://www.instagram.com/universitateahyperion/

Comments

comments

2 comentarii la „In love with you

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.