JAZZ IN CHURCH – primul festival de jazz ȋn biserică

După un concert sold-out la Biserica Anglicană, JAZZ.RO anunţă primul festival de jazz în biserică din Bucureşti. „JAZZ IN CHURCH Festival” va avea loc în perioada 21-24 martie 2013, gazda festivalului fiind Biserica Luterană.

Festivalul va include atât proiecte de jazz, cât şi muzică contemporană sau proiecte de muzică veche. Publicul va fi invitat într-o călătorie muzicală ce va începe în secolul XIV și se va încheia cu ritmurile prezentului.

În cadrul programului se regăsesc atât artiști români consacrați precum și artiști remarcabili de pe scena europeană. Programul va fi deschis în seara de 21 martie, la ora 19:00 de pianistul  Mircea Tiberian şi saxofonistul Liviu Butoi. Aceştia au înregistrat cu ceva timp în urmă, în biserica Sf. Anton din Bistriţa, un album intitulat Offerus. Lansarea acestuia va avea loc cu ocazia concertului de la Bucureşti, unde autorii vor interpreta acest album ce conţine atât compoziţii, cât şi creaţii improvizatorice, interpretate la orgă, saxofon și flaut.

Seara se continuă prin premiera în România unui nou proiect marca Nik Baertsch. Renumitul pianist elveţian, alături de Sha la clarinet bas, Mats Eser la marimbă şi o orchestră de coarde din România va interpreta TWO THREE : o piesă pentru o orchestră de coarde, pian, bas clarinet și percuție bazată pe câteva pattern-uri simple ce capătă forţă prin intercalarea lor şi flow-ul constant.

Cea de-a doua seară a festivalui îl găzduiește pe francezul Francois Couturier (pian)  intr-o nouă serie Modern Solo Piano, cea cu numărul 5. Couturier este autor de muzică de film, colaborator în multe imprimări la ECM Records, conducător al proiectelor proprii și fondator al Tarkovski Quartet.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.