Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Justiţia franceză anulează interdicţia de circulaţie a autovehiculelor pe cheiurile Senei

Publicat: luni, 26 februarie 2018

Tribunalul administrativ din Paris a anulat miercuri măsura de închidere a circulaţiei auto pe cheiurile de pe malul drept al Senei, o măsură controversată a primăriei de a lupta împotriva poluării aerului, informează AFP.

Dorită în numele păstrării calităţii aerului şi pentru a reda cheiurile pietonilor şi bicicletelor, închiderea autostrăzii Georges Pompidou, apărată intens de primarul socialist Anne Hidalgo, a dus la oprirea circulaţiei autovehiculelor pe o porţiune de 3,3 kilometri din cheiuri începând cu toamna anului 2016.

Însă tribunalul a anulat deliberarea Consiliului municipal, care declara de interes general operaţiunea de amenajare a cheiurilor de pe malul drept al Senei. Această anulare duce însă la încetarea interdicţiei municipale din octombrie 2016 care a creat o promenadă pe autostrada Georges-Pompidou.

Instanţa a indicat că deliberarea Consiliului municipal a fost adoptată „după o anchetă publică efectuată pe baza unui studiu de impact al proiectului” care „conţinea inadvertenţe, omisiuni şi deficienţe în ceea ce priveşte efectele proiectului asupra traficului automobilelor, emisiilor de poluanţi atmosferici şi poluării fonice, factori majori în evaluarea interesului general al proiectului”.

Anne Hidalgo a anunţat imediat că primăria va contesta această decizie a instanţei.

„Amenajarea cheiurilor a fost fost bine primită de parizieni, dar şi de sute de mii de vizitatori din întreaga lume” a declarat primarul socialist, pentru care rezultatele sunt vizibile, atât în materie de reducere a poluării, cât şi de scădere a traficului auto.

Decizia de a interzice circulaţia autovehiculelor pe autostrada Georges-Pompidou a fost puternic criticată de opoziţia de dreapta şi de asociaţiile care apără drepturile automobiliştilor, unele critici remarcând că măsura nu a făcut decât să aducă poluarea şi zgomotul mai aproape de locuinţe.

Sursa: AGERPRES

Foto: The Guardian

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=92744

Publicat de la data feb. 26 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Mediu, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

5 iunie 2020, 17:37
 

SSV
Predominant însorit
29°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 30°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 34%
Vânt: 7 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 6 iunie 2020
Zi
 

SSE
Parţial însorit cu precipitaţii
29°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ESE
Parţial înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 301.011 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team