Kelemen Hunor serveşte un prânz românesc la Politică şi delicateţuri

În a doua ediţie a emisiunii Politică şi delicateţuri, difuzată pe 16 martie, la ora 14.30, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, Mircea Dinescu îl are alături pe Kelemen Hunor, ministrul Culturii şi preşedintele UDMR, căruia îi pregăteşte un prânz românesc, compus din vinete pane şi o plătică „batjocorită” cu zeamă de portocală şi apoi, cu grijă, aşezată pe varză.

Cei doi zăbovesc în bucătărie, unde invitatul participă la pregătirea bucatelor şi chiar dă o mână de ajutor la zdrobitul usturoiului. După ce prânzul este gata, Mircea Dinescu îşi conduce invitatul în cramă, unde sunt aşteptaţi de Taraful de la Vărbilău, a cărui muzică inedită şi autoironică îi va încânta pe parcursul mesei.

Discuţiile despre buget, minister, situaţia politică şi economică merg cel mai bine stropite cu o Fetească albă seacă şi într-o atmosferă prietenească, iar Kelemen Hunor a apreciat calităţile de bucătar ale lui Mircea Dinescu, considerându-l mai bun ca el atât ca bucătar, cât şi ca poet.  

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version