Lansarea oficială a „Mini Euro”, competiție sportivă organizată de Primăria Sectorul 5 pentru a celebra Ziua Europei

Joi, 4 mai 2017, începând cu ora 17.00, la Cercul Militar Național, Primarul Daniel Florea a participat la evenimentul prilejuit de lansarea proiectului „Mini Euro”, organizat la inițiativa sa de Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

Dedicată elevilor din unitățile de învățământ ale Sectorului 5 și organizată în premieră, în preambulul sărbătoririi Zilei Europei, manifestarea își propune să aducă în atenție importanța practicării sportului de către copiii și tinerii noștri, dar și să celebreze ideea de multiculturalitate.

Conceptul sub care se desfășoară competiția vizează participarea a aproximativ 120 de elevi din 24 de școli ale Sectorului 5, reuniți în tot atâtea echipe reprezentând 24 de state afiliate UEFA, printre care și România.

Susținută de cadre didactice, fiecare echipă participantă și-a amenajat propriul stand în cadrul căruia a prezentat informații referitoare la școala în care studiază, specificul cultural, tradițiile și obiceiurile țării sub culorile căreia va performa în cadrul competiției sportive.

La acest eveniment de lansare, Primarul Daniel Florea s-a bucurat să-i aibă ca invitați speciali pe înalții oficiali ai ambasadelor țărilor pe care echipele de elevi din Sectorul 5 le reprezintă în competiție, cât și pe cei ai Federației Române de Fotbal.

 Iar cum apetitul pentru performanță al copiilor trebuie stimulat prin prezentarea unor exemple de conduită și carieră sportivă împlinită prin fair-play, profesionalism și devotament, nume mari ale fotbalului românesc precum Marius Lăcătuș, Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu s-au alăturat acțiunii.

Meciurile turneului „Mini Euro” vor debuta sâmbătă, 6 mai 2017, la ora 09.00, pe terenurile a 3 unități de învățământ din Sectorul 5, respectiv, Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic „Ion Barbu” și Școala Gimnazială nr. 124.

Marea finală se va desfășura marți, 9 mai 2017, de Ziua Europei, pe Arena Națională.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.