Noaptea cărților deschise, marţi, în centrul vechi al Bucureștiului

Noaptea cărților deschise – un eveniment în care oamenii vor fi întâmpinați de mii de cărți deschise și desfășurate pe toată strada Lipscani din București – se va desfășura pe 23 aprilie, începând cu ora 18.00 și până târziu în noapte, potrivit unui comunicat remis de Editura Litera.

Evenimentul va marca Ziua Mondială a Cărții.

Noaptea cărților deschise va avea loc în centrul vechi al Bucureștiului, începând cu ora 18.00 și până târziu în noapte. Trecătorii din zonă vor fi întâmpinați de mii de cărți deschise și desfășurate pe toată strada Lipscani, de la intersecția cu strada Smârdan până la Calea Victoriei.

Organizatorii îi vor invita pe toți trecătorii să își aleagă una sau mai multe cărți dintre cele peste 3.000 dăruite de Editura Litera.

Totodată, 23 aprilie reprezintă o dată simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Miguel de Cervantes și William Shakespeare. La aceeași dată, dar în alți ani, s-au născut ori au decedat scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov și Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, în anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Zi Mondială a Cărții, pentru a le aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor și, în același timp, pentru a-i încuraja pe toți cititorii, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

Evenimentul va fi deschis de Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Bucureștiului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.