Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

O nouă mărturie arhitectonică despre Mănăstirea Văcărești

Publicat: marți, 20 august 2019

Muzeul Municipiului București invită persoanele interesate să participe la vernisajul expoziției tematice „Memoria arhitecturii: Mărturiile unor arhitecți despre Mănăstirea Văcărești”, eveniment care va avea loc joi, 22 august 2019, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bdul Ion. C. Brătianu).

Muzeul Municipiului București continuă demersurile de punere în valoare a fragmentelor de frescă provenind de la Biserica Sfânta Treime a Mănăstirii Văcărești din București, iar noua expoziție încadrează într-un nou context fragmente recent restaurate, reprezentând „Intrarea Domnului în Ierusalim”, „Prezentarea la Templu a Domnului și Tăierea Împrejur”, precum și „Tabloul votiv” de la Biserica din Popești-Leordeni, ilustrându-i pe Marele Vornic și Caimacam al Craiovei (1802) și al Țării Românești (1821), Mihail Manu, împreună cu soția Smaranda Văcărescu și copiii.

Inițiativa acestei serii de expoziții nu ar fi fost posibilă fără sprijinul echipei de restauratori ai fragmentelor de pictură murală extrase de la Biserica Mare a Mănăstirii Văcărești, coordonată de Prof. Univ. Dr. Dan Mohanu și Elena Martin – expert pictură murală (Universitatea Națională de Arte, București), adăugându-se contribuția Adrianei Mărășescu, restaurator (Muzeul Municipiului București).

La realizarea expoziției „Memoria arhitecturii: Mărturiile unor arhitecți despre Mănăstirea Văcărești” a contribuit și Universitatea de Arhitectură și Urbanism care, prin Centrul Expozițional Documentar, ne-a pus la dispoziție valoroasele relevee de la Mănăstirea Văcărești deținute în arhiva proprie, prezentate în pandant cu imagini din arhiva de fotografie a Muzeului Municipiului București.

Expoziția se încadrează în proiectul „Recrearea în realitate virtuală a Muzeului Simu și rememorarea altor victime ale demolărilor realizate în București în perioada comunistă” (Filiala Ordinului Arhitecților București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Centrul Expozițional Documentar – Muzeul Municipiului București fiind partener alături de Muzeul Național de Artă al României și Arhivele Naționale).

Intrarea este liberă.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=111193

Publicat de la data aug. 20 2019. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

8 iulie 2020, 13:26
 

SSV
Predominant înnourat
21°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 24°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 59%
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 5:40
Apus: 21:01
Prognoza 9 iulie 2020
Zi
 

SSV
Soare
29°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

ESE
Senin
17°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 08-07-2020 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:00 si 09:00 In zona : Județul Constanta: zona de litoral;Județul Tulcea; Se vor semnala : - intensificări locale ale vântului cu rafale de 55 - 60 km/h

Loto

Horoscop

  • 309.308 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team