Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

”O nouă șansă la normalitate” oferită copiilor cu dizabilități de Asociația ABCD

Publicat: duminică, 19 ianuarie 2020

Asociația în Beneficiul Copiilor cu Dizabilități – A.B.C.D. derulează, începând cu luna decembrie 2019, proiectul „O şansă la normalitate – intervenţie terapeutică şi sprijin educaţional pentru copiii cu dizabilităţi”, cu susținerea financiară a S.N. NUCLEARELECTRICA S.A.

Timp de zece luni, asociația va derula un program terapeutic complex de compensare şi/sau recuperare a copiilor cu nevoi speciale, prin terapii specifice (logopedie, terapie Tomatis, integrare senzorială, terapie cognitiv – comportamentală, ergoterapie, kinetoterapie, terapie florală Bach).

Cu sprijinul S.N. Nuclearelectrica, vor beneficia de acest program copii cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, atât cei care urmează deja programe terapeutice în cadrul Asociaţiei, cât şi copii înscrişi pe listele de aşteptare.

Proiectul contribuie astfel la procesul complex de recuperare funcţională şi psihologică şi de integrare educațională și socială a acestor copii în școală și în comunitate.

Tot în cadrul proiectului, psihologii și terapeuții Asociației A.B.C.D. vor realiza  diverse materiale didactice şi educative dedicate copiilor cu nevoi speciale.

Materialele vor fi puse atât la dispoziția părinților, cât și al cadrelor didactice care lucrează în învățământul special.

 

 

Copiii incluși în programul terapeutic ale proiectului au nevoie de sprijin permanent, atât din partea familiei, cât și al sistemului educațional și al comunității, pentru ca viața lor să se îmbunătățească prin dezvoltarea de atitudini şi aptitudini sociale, interacţiune, colaborare şi învăţare reciprocă.

S.C. Nuclearelectrica S.A. este o societate națională pe acțiuni, axată pe producerea de energie electrică, termică și de combustibil nuclear. Ea este, în prezent, singurul producător de energie electrică pe baza de tehnologie nucleară din România.

Totodată, Nuclearelectrica S.A. produce fasciculele de combustibil nuclear de tip CANDU care sunt utilizate pentru funcționarea propriilor reactoare nucleare. (www.nuclearelectrica.ro)

Asociația în Beneficiul Copiilor cu Dizabilități – A.B.C.D., înființată cu șase ani în urmă, reunește părinţi ai unor copii cu nevoi speciale (permanente sau temporare), profesionişti din diferite domenii, psihologi, terapeuţi şi susţinători voluntari, care s-au angajat astfel să lupte pentru îmbunătăţirea vieţii acestor copii şi a familiilor lor şi de a le creşte şansele de integrare în comunitate.

Misiunea asumată de ABCD este aceea de a sprijini financiar, material şi psihologic familiile care au copii cu nevoi speciale permanente sau temporare, în vederea creşterii şanselor de integrare în şcoală şi/sau comunitate, dezvoltarea dialogului social şi implementarea de măsuri privind incluziunea socială pentru reducerea disparităţilor din societate. (www.asociatiaabcd.ro)

 

Corina Maria Ene

Președinte A.B.C.D.

 

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=112495

Publicat de la data ian. 19 2020. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 aprilie 2020, 10:24
 

N
Soare
12°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 43%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 6:42
Apus: 19:53
Prognoza 10 aprilie 2020
Zi
 

V
Predominant însorit
25°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
8°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 281.350 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team