O poveste de viață!

25 mai 1986 – apare pe lume Mihai Căldăraru.

Amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, cum vreţi să-i spuneţi, în cazul de faţă şcoala specială nr 6 din Capitală. Mihai Căldăraru este un om credincios.

Doamne ajută”, este formula lui de salut şi Dumnezeu un personaj permanent al discuţiilor pe care le poartă. Ortografiază suprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleşi sau puşi în funcţie.

Tânărul care schimbă lumea prin BINE!

Să învățăm să apreciem. Apoi, să ne uitam în jur și să observăm că poate avem mai multe decat si-ar putea altii macar sa viseze.

Alții”, copiii orfani, mame si tati uitati de pruncii lor in case darapanate, familii pentru care banii sunt prea putini pentru bomboanele.

De fapt, sunt prea putini ca micutii lor sa aiba un brad, unul adevarat, nu desenat cu batul pe pamantul din odaia in care traiesc 10-12 suflete.

Pentru acesti ”alții” isi dedica viata Mihai Căldararu, un tânăr jurnalist care dăruiește. Zâmbete, speranță și pâine. Dăruiește și jucării, si chicoteli si vise implinite, acolo unde, la prima vedere, am spune ca Dumnezeu nu mai e, insa, ascultandu-l pe Mihai intelegem ca Dumnezeu lucreaza prin oameni si e prezent in fiecare dintre noi, cei care alegem sa facem o fapta buna.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bataile si abuzurile sexuale l-au incurajat pe tanarul Mihai sa-si indeplineasca visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleasi suferinte asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obisnuita a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Si asa si este, in fond.

La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns intr-un orfelinat, unde, mai tarziu, i se aplicau batai „sora cu moartea”.

Cu siguranta, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute in Romania. Insa ceea ce impresioneaza cel mai mult este faptul ca Mihai Caldararu si-a depasit atit conditia de orfan, cit si conditia de sarac, tinind cu tot dinadinsul sa reuseasca in viata. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu si le permite il dau inapoi cu multi pasi atunci cand doreste un loc de munca.

Lipsit de dragostea materna si inconjurat de straini, Mihaita lupta zilnic cu propriul destin. Stie ca, din pricina bolii de care sufera, angajatorii evita sa-i ofere un loc de munca. Mihai nu a stat niciodata din momentul in care a fost nevoit sa paraseasca centrul de plasament, la varsta de 18 ani.

Împlinesc vârsta de 35 ani. Din păcate, pot sa va spun mult prea bine ce înseamnă să crești prin orfelinate, pe stradă, sau sa ai un start dificil, dupa vârsta  de 18 ani, când  ieși  din sistem. Dar cum știți  și  voi, fiecare creștem  și  ne propunem niște  obiective, bine organizate, în viața sa. Asta am făcut și  eu!

Vreau să  vă  spun că  alături de oamenii pe care i-am cunoscut treptat în viața mea, i-am întâlnit  și  mi-au intrat  la suflet și  pe cei de la  Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției  Sociale au fost și  sunt oamenii cu care mă sfătuiesc, le-am cerut sprijinul pentru lucrurile care mi-se păreau” complicate/ dificile”, sau pentru oamenii care i-am avut în echipa și  ei au fost sprijiniți pregătiți, cum să-și  facă  treaba mai bine, prin echipa Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA.

Știți, ca fiecare pas  pe care-l parcurg este să-i ajut pe alți copii,  bătrâni și Persoane cu Dizabilități să aibă  o viață  mai frumoasă. Acum, urmează să fie ziua mea de naștere și strâng dulciuri, alimente și produse igienico sanitare, pentru copiii, bătrâni și persoane  cu Dizabilități este bine primită!

Vrei o schimbare? Vrei ca noi tinerii ce vin din urmă noastră, de fapt care sunt viitorul nostru, sa fie mai responsabili, mai stabili, vrei sa diminua probleme din comunitatea noastră?

Atunci, vă invit să vă  implicați și voi! Donează! Vă mulțumesc  anticipat! Am încredere  in sprijinul vostru.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.