Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Papa Francisc susține multilateralismul

Publicat: luni, 23 decembrie 2019

Papa Francisc şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, au realizat împreună o înregistrare video în care denunţă injustiţiile şi inegalităţile lumii actuale, ei criticând respingerea migranţilor, lipsa de soluţii în faţa crizei climatice, abuzurile faţă de minori sau persecuţiile religioase, pledând, în acest context, pentru o consolidare a multilateralismului, notează agenţia EFE.

Nu putem, nu trebuie să întoarcem privirea în faţa injustiţiei, inegalităţilor, scandalului foametei în lume, sărăciei, copiilor care mor pentru că nu au apă, mâncare, asistenţa necesare”, a spus Papa Francisc.

El a cerut, de asemenea, să nu se închidă ochii în faţa migranţilor, care, „din cauza conflictelor şi violenţei, mizeriei şi schimbărilor climatice îşi părăsesc ţările”.

Suveranul Pontif a evocat şi persecuţiile la care sunt supuse diferite comunităţi religioase în diferite părţi ale lumii.

Papa Francisc a cerut de asemenea să fie potenţat „multilateralismul, în cadrul organizaţiilor internaţionale, în diplomaţie ca instrument pentru înţelegere, indispensabil pentru o lume paşnică”.

La rândul său, Antonio Guterres l-a descris pe Papa Francisc drept „mesagerul speranţei şi umanităţii pentru reducerea suferinţei umane şi promovarea demnităţii umane”:

Vocea sa morală străluceşte, indiferent că vorbeşte despre situaţia dificilă a celor mai vulnerabili, inclusiv refugiaţii şi migranţii, despre sărăcie şi inegalităţi”, l-a elogiat el mai departe pe Suveranul Pontif.

Secretarul general al ONU a mai spus că este „întristat” să vadă că unele comunităţi creştine nu pot sărbători Crăciunul în siguranţă pentru că sunt persecutate, „precum şi evrei asasinaţi în sinagogi şi cum pe mormintele lor sunt desenate svastici, iar musulmanii sunt ucişi cu focuri de armă în moschei”.

Potrivit unui comunicat oficial, în timpul reuniunii pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc şi Antonio Guterres au discutat despre „procesul de implementare a Obiectivelor Dezvoltării Sustenabile şi criza multilateralismului, evidenţiată în mod special de dificultăţile de gestionare a problemelor actuale, precum migraţia şi exploatarea de fiinţe umane, schimbările climatice şi dezarmarea”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=112333

Publicat de la data dec. 23 2019. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 mai 2020, 15:59
 

N
Predominant însorit
20°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 39%
Vânt: 11 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:36
Apus: 20:50
Prognoza 29 mai 2020
Zi
 

V
Parţial însorit cu furtună
21°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

SV
Parţial înnourat cu furtună
12°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 27-05-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ   Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00 Fenomene vizate: manifestări […]

Loto

Horoscop

  • 299.003 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team