Poliția moscovită va putea urmări cartelele SIM ale celor ce merg cu metroul

În stațiile de metrou de la Moscova vor fi instalați senzori prin care vor putea fi urmăriți pasagerii prin identificarea cartelelor SIM din telefoanele lor mobile.

 Activiștii pentru drepturile omului protestează împotriva acestei măsuri, considerând-o un atac la intimitatea persoanei,  asta deşi autoritățile afirmă că ar avea doar scopul ajutării poliției să identifice telefoanele furate.

Șeful unității poliției din metroul moscovit, Andrei Mokhov, a declarat că senzorii vor deveni parte a sistemului inteligent de securitate al metroului și că raza de acțiune a acestora este de cinci metri. Pentru ca sistemul să funcționeze, dispozitivele trebuie instalate în fiecare cameră de supraveghere din stații, holuri și vagoanele de metrou, a adăugat Mokhov.

Numărul de telefon al fiecărui pasager va fi, în mod automat, aflat la trecerea acestuia pe lângă senzor. În cazul în care SIM-ul este pe lista de telefoane dispărute, sistemul va informa automat poliția și va realiza o hartă a deplasării telefonului. Sistemul va funcționa indiferent dacă telefonul este pornit sau oprit, unicul lucru necesar este preyența SIM-ului.

„Dacă telefonul unui pasager este furat, acesta se poate adresa poliției, iar ofițerul de serviciu va introduce numărul acestuia în sistemul care va preciza stația în care SIM-ul a fost detectat”, a explicat oficialul rus.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.