Ponta: Sunt un ajutor pentru domnul Antonescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a reiterat că îl sprijină pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte, dar că se va „ascunde” dacă sondajele ar arăta că îi afectează acestuia campania.

„Dacă cumva – deocamdată, lucrurile nu arată aşa în sondaje, mai degrabă arată că sunt un ajutor pentru domnul Antonescu – dacă până la anul, în toamnă, voi fi o ghiulea de picior, în mod sigur mă voi ascunde, nu vin să-l trag în jos. Pe de altă parte, însă, fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele. Apreciez că domnul Antonescu a vorbit de mine, nu de PSD”, a declarat premierul Victor Ponta, luni seara la RTV.

În altă ordine de idei, Guvernul va iniţia procedura de asumare a răspunderii pentru Legea restituirii proprietăţilor, a declarat  premierul Ponta.

„S-au întors colegii mei de la Strasbourg şi miercuri venim în Guvern şi ne angajăm răspunderea pentru Legea retrocedărilor. (…) Avem un proiect pe care l-am prezentat, ne-am dus cu el la Strasbourg. Aveam data de 12 aprilie dată finală. Cei de la CEDO ne-au spus că mai prelungesc cu o lună până pe 12 mai ca să vadă proiectul. S-au întors colegii mei de acolo – secretarul de stat de la Justiţie şi preşedintele de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor – cu textul final convenit cu CEDO, în aşa fel încât practic acum nu va mai exista niciun fel de argument că vom fi condamnaţi la CEDO sau că e neconstituţional. Eu vreau să angajăm răspunderea dintr-un singur motiv (…)Legi privind retrocedarea au dat toate partidele, este Legea Lupu, Legea 10 (…) Nu este corect să pară că e o problemă a USL. Este o problemă a României. Noi toţi plătim pentru ceea ce a luat statul comunist în urmă cu 70 de ani. Nu cred că este corect să mai plătim încă 70 de ani de acum încolo”, a declarat Victor Ponta, luni seara la România TV.

Premierul   a mai spus că s-a întâlnit luni cu cei propuşi pentru funcţiile de procurori şefi, cu excepţia Laurei Codruţa Kovesi, care i-a trimis planul de management.

„Am avut grijă (să mă întâlnesc – n.r.) înainte să vin la dumneavoastră, pentru că oamenii respectivi nu trebuie să stea în bătaia presei. Şi-au depus dosarele şi mâine o să le transmit către CSM”, a anunţat Victor Ponta .

Despre Laura Codruţa Kovesi, premierul a spus că i-a transmis planul de management şi documentele care trebuie transmise la Consiliul Superior al Magistraturii.

 Totodată, Victor Ponta a precizat că de când este premier nu-şi mai permite „luxul” de a avea orgolii, ci doar pe cel de a avea mândrie. Declaraţia a fost făcută în contextul în care Crin Antonescu a spus că se simte „jignit” să-l vadă pe Traian Băsescu „bătându-şi joc” de premier.

„Să ştiţi că din momentul în care am ocupat această poziţie, nu mi-am mai permis luxul de a avea orgolii. Mai am din când în când luxul de a avea mândrie, dar orgolii nu mai am. Că altfel în fiecare zi ar trebui să mă supăr pe cineva”, a declarat Victor Ponta, luni seara la România TV.

„Pe altă parte, (…) până astă seara nu m-aţi auzit criticându-l în public sau spunând ceva de rău de domnul Antonescu şi nici n-o să mă auziţi. Eu înţeleg ideea de echipă ca atunci când te superi – că să ştiţi m-am supărat şi eu de destule ori pe Crin – spui lucrul acesta în particular şi sunt convins că şi domnul Antonescu, după această perioadă în care a fost mai supărat pe mine, va înţelege cât de importantă este relaţia noastră pentru proiectul USL”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a spus, luni seară, la Antena3, că se simte jignit de faptul că preşedintele Traian Băsescu ‘îşi bate joc’ de premierul Victor Ponta.

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version