Povestea dulciurilor Angeline Cake Boutique
„Fiecare produs care pleacă de la noi trebuie să fie fix acel desert pe care l-am căutat în călătoriile noastre și după care am tânjit când ne întorceam acasă” – Andreea Simion, CEO Angeline Cake Boutique, Sweet Experience Facilitator
Când a început povestea dulciurilor Angeline Cake Boutique?
Când ne-am dat seama că vrem și în București prăjituri ca cele descoperite în călătoriile noastre, având încrederea că se pot face și la noi produse de calitate la prețuri decente, pe care să și le permită cât mai mulți iubitori de dulce.
Bine, normal că lucrurile nu s-au întâmplat peste noapte, însă, cu multe planuri și o investiție de aproximativ 150 000 de euro am pus bazele afacerii Angeline Cake Boutique în 2017; am pornit la drum cu un laborator din care vindeam online.
Noi – eu și Marius, soțul meu – știam o grămadă de lucruri despre prăjituri… despre cum să le savurăm, adică. Dar aproape nimic despre cum se fac; înainte de acest pas spre antreprenoriat eu eram project manager, iar Marius – jurist. Așadar, ne-am bazat pe pasiune că o să avem energia, timpul și disponibilitatea să învățăm cât mai multe despre producerea deserturilor și să punem în aplicare cât mai bine ceea ce am învățat. Și așa a fost! Eu am intrat în laborator și s-au făcut ani buni de lucrat cot la cot cu echipa de producție! Și încă mai am zile în care îmi pun șorțul și boneta de cofetar ca să le dau o mână de ajutor colegilor.
Iar povestea noastră în offline a început, paradoxal, în pandemie: în 2020 am deschis Cake Shop-ul din Piața Victoriei, prin care am obținut mai multă vizibilitate și, totodată, credibilitate în fața publicului. Am continuat expansiunea cu deschiderea celui de-al doilea laborator în ianuarie anul acesta, unul mai mare și mai utilat, și, respectiv, a locației din zona Aviatorilor în februarie. În aceste două locații de business am investit încă 150 000 de euro. Tot anul acesta am dezvoltat linia de patiserie, iar două dintre succesele acestui proces au fost lansarea NewYorkRolls-urilor și croissante.
Ce au special dulciurile dvs. și ce ingrediente folosiți?
Având în vedere că dorința cu care am pornit acest business a fost ca fiecare român să aibă acces la produse bazate pe ingrediente de calitate, la prețuri corecte, putem spune că cel mai special ingredient al dulciurilor noastre este respectul față de client.
Suntem o echipă mică, însuflețită de multă pasiune, care are ca obiectiv să ofere pieții bucureștene produse de calitate superioară la un preț corect. Ingredientele pe care le folosim sunt 100% naturale, nu apelăm nici la aditivi, nici la premixuri, nu folosim pastă de zahăr sau aluaturi congelate. Nu lucrăm cu scurtături în modelarea produselor.
Care sunt cele mai iubite dulciuri?
Dacă e să analizăm cifrele, până când la momentul lansării NewYorkRolls, făceam vâlvă cu Pasteis de Nata, vestitul desert portughez, și cu tortul Red Velvet, unul dintre cele mai solicitate la evenimente din toată lumea. Aceste produse vedetă aduceau undeva la 15% din totalul încasărilor.
Însă clienții ne iubesc produsele pentru că au descoperit întreaga experiență de care dulciurile noastre artizanale vin însoțite. Și încercăm mereu să aducem pe piața locală lucruri noi, însă fără a ieși din zona noastră de know-how: producția artizanală de deserturi preparate responsabil și proaspete; după cum spuneam, în acest scop folosim numai ingrediente sănătoase, cu gust natural, fără E-uri, premixuri sau ingrediente congelate.
Fiecare produs care pleacă de la noi trebuie să fie fix acel desert pe care l-am căutat în călătoriile noastre și după care am tânjit când ne întorceam acasă. Dat fiind că totul se face manual, muncim foarte mult să ne asigurăm că ceea ce ajunge la client este fix ceea ce ne-am dori să primim noi.
La începutul anului ați lansat celebrele New York Rolls. Cum au primit clienții aceste rulouri celebre?
Cred că e suficient să spunem că, în primele luni, era mereu coadă la cake shop-urile noastre și nu reușeam să facem față cererii. Între timp, am reusit să punem la punct un flux de producție care să ne permită să punem la vânzare o cantitate mai mare și să satisfacem, astfel, cererea pentru NewYorkRolls.
Având în vedere că secretul acestui desert produs de Angeline Cake Boutique stă în crema pe care nimeni altcineva nu o mai folosește – Namelaka – vă puteți închipui de ce a devenit publicul efectiv dependent de NewYorkRolls-urile noastre. Atuul nostru este că știm să facem creme foarte bune; totuși, suntem în zona de cofetărie din 2017 și am testat de-a lungul timpului foarte multe rețete, iar cremele au devenit punctul nostru forte. Am mizat pe asta când am lansat NewYorkRoll-urile: am folosit aceste creme din cofetărie în altuatul de croissant, iar rezultatul a fost unul spectaculos, după cum s-a dovedit prin cifrele de vânzări.
Câte NewYorkRolls ați vândut de la lansare și până acum?
O cifră fixă e greu de spus, dar estimăm între 3000 și 10 000 lunar.
Ne puteți spune ce surprize mai pregătiți anul acesta?
Suntem foarte entuziasmați vizavi de lansarea gamei de produse pentru mic-dejun – care va ajunge în cake shop în toamna aceasta. Tot în strategia de dezvoltare pentru acest an este prevăzută lansarea unor game noi și intrarea pe alte nișe, precum cea a produselor fără zahăr, dar și a produselor de patisserie; mai exact, viennoiserie. Iar pentru iarnă avem câteva surprize pe care încă le mixăm, asezonăm, montăm, însiropăm… Nu am stabilit toate detaliile dulci ale acestui proiect, așa că îl ținem în laborator, deocamdată.
Unde vă pot găsi iubitorii de bun și dulce? Putem comanda produsele și online?
Sigur, pe lângă cele două magazine fizice, l-am păstrat și pe cel online, cu care ne-am lansat și căruia i-am dat o față nouă, și mai apetisantă. Îl găsiți aici: www.angelinecakes.ro.
Iar cele două locații offline sunt Cake Shopul din Piața Victoriei (str. Dr. Iacob Felix nr. 56) și cel inaugurat la începutul anului, în zona Aviatorilor (str. Popa Savu nr. 73).
Aveți planuri să vă extindeți și în alte orașe?
Cel puțin cu un magazin în 2023, pe lângă cel pe care-l avem plănuit pentru București. Ardem de nerăbdare să ducem bucuria deserturilor senzaționale și accesibile și în țară!
Ioana Marin