Premierul Ponta cere mai multă demnitate din partea miniştrilor săi

Primul ministru, Victor Ponta, le-a cerut, marți, membrilor Guvernului să prezinte în întâlnirile pe care le au cu oficiali europeni adevărul despre migrația forței de muncă și să combată, astfel, „toată această campanie populistă” la adresa românilor.

„Toată această campanie populistă, uneori chiar cu accente șovine sau rasiste la adresa românilor, se dovedește ca aparținând unor forțe politice despre care putem spune că sunt europene, dar nu cred că împărtășesc valorile europene. Din păcate, este vorba și de europarlamentari din PPE, prieteni ai macoveilor și ai altora de pe la noi. Vreau să vă rog pe toți în întâlnirile pe care le aveți pe plan european, fără supărare, fără isterii, să arătați de fiecare dată adevărul despre cât există cu adevărat mișcarea forței de muncă, despre cât câștigă țările respective de pe urma românilor, despre cât pierdem noi că ne pleacă și oameni foarte buni pentru salarii mai bune”, a afirmat Victor Ponta, la începutul ședinței de guvern.

Premierul le-a solicitat miniștrilor să fie demni și să se apere în fața acuzațiilor nefundamentate.

„E foarte important să fim demni și să ne apărăm. Ani de zile din cauza celor care ne-au condus am fost în genunchi în Europa și cred că acum trebuie să stăm în picioare și să știm exact care ne este locul, să fim respectați, așa cum îi respectăm pe toți. În 2014, România trebuie să existe în sfârșit în Europa. Va fi o altă Comisie Europeană, va fi un alt Parlament European, un alt președinte al Consiliului European, contăm și noi într-adevăr în Europa, nu doar să stabilim interesele personale ale președintelui sau ale altcuiva și să le vindem pe prețuri foarte mici”, a adăugat primul ministru.

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version