Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Primăria Sectorului 4, partener european implicat activ în educaţia nonformală a adulţilor

Publicat: miercuri, 24 aprilie 2013

            Miercuri, 24 Aprilie 2013, de la orele 10.30, la sediul Primăriei Sectorului 4, Edilul Cristian Popescu – Piedone a primit vizita unei delegaţii din Italia şi Letonia, sosită în România pentru implementarea celei de-a doua etape a proiectului QUALL 2012-2014 – Programul Lifelong Grundtving, privind educaţia adulţilor la nivel european.

         În cadrul discuţiilor purtate astăzi în prezenţa membrilor delegaţiei, a unor cadre didactice din unităţile de învăţământ ale Sectorului 4 şi a reprezentanţilor unor instituţii de interes local, cu atribuţii în planul protecţiei sociale, Primarul Sectorului 4 a subliniat importanţa educaţiei nonformale în a oferi alternative precum calificarea, conversia sau reconversia profesională.

               Astfel, este facilitată integrarea şi reintegrarea profesională şi socială a persoanelor care, indiferent de vârstă sau context, chiar în cazul categoriilor vulnerabile sau marginalizate, au ieşit din sistemul formal de educaţie fără o calificare de bază.

             După prezentarea Sectorului 4, Edilul i-a invitat pe membri delegaţiei la o vizită în teren, pentru a putea să-şi formeze o opinie pertinentă referitor la modul în care este administrată această parte a Bucureştiului.

              Turul a presupus deplasarea în Parcul Lumea Copiilor, în Orăşelul Copiilor, familiarizarea cu sistemul educaţional din Sectorul 4, prin vizita la Şcoala 194, în cadrul căreia funcţionează şi o grădiniţă şi un after-school, ambele construite în perioada primului mandat al Primarului Cristian Popescu – Piedone.

             Reprezentanţii delegaţiei şi persoanele implicate în proiect din partea Sectorului 4 vor continua seria discuţiilor şi în următoarele zile, urmând, de asemenea, să fie derulate şi alte activităţi menite să realizeze schimbul de experienţă privind realizarea educaţiei adulţilor la nivelul comunităţilor locale, cu promovarea unor valori europene precum interculturalitate, solidaritate şi spirit naţional.

 

 • Ø Iepurașul vine mai devreme la copiii instituționalizați ai Sectorului 4

 

          În perioada 25-30 aprilie a.c., în apropierea Sărbătorii Pascale, Primăria Sectorului 4, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, va organiza o serie de evenimente dedicate copiilor cuprinși în programul de protecție socială pe raza acestei unități administrative.

          Pentru că spiritul Sărbătorilor ne face mai îngăduitori și mai aproape de sufletul celor cu care soarta a fost mai puțin darnică, evenimentele vor beneficia de suport financiar din partea unor organizații non-guvernamentale ce își desfășoară activitatea în Sectorul 4.

          Astfel, la copiii din Centrul Comunitar Sf. Vasile, Iepurașul va sosi mai devreme, cu daruri constând în jucării și multe dulciuri.

         Vineri, 26 aprilie a.c., alți 270 de copii din centrele de zi și de plasament ale sectorului vor fi invitați la Sărbătorile primăverii la Palatele Brâncovenești”, ocazie cu care vor asista la piese de teatru, recital de dans, muzică și poezie, dar și la ateliere de creație, în cadrul cărora li se va oferi ocazia de a-şi demonstra talentul artistic.

         Zilele de 29 și 30 aprilie a.c., vor fi dedicate expoziției de lucrări cu teme pascale, realizate de micuții din Centrul de Zi „Casa Speranței” , manifestare ce va fi găzduită de Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5402

Publicat de la data apr. 24 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

11 decembrie 2019, 20:05
 

NE
Noros
4°C
18 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 16:36
Prognoza 12 decembrie 2019
Zi
 

NE
Precipitaţii
7°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

ENE
Noros
4°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:30 si 17:00 In zona : Județul Constanta;Județul Tulcea; Se vor semnala : ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Jidvei, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Stremț, Sâncel, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Fărău, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Hopârta, Rădești;Județul Mureş: Târgu Mureș, […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-12-2019 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 12 […]

Loto

Horoscop

 • 248.046 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team