Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Punctul de vedere al primarului Sectorului 1 referitor la problema câinilor comunitari

Publicat: vineri, 06 septembrie 2013

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a participat, joi, 5 septembrie 2013, la întâlnirea organizată de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la sediul municipalităţii Bucureştiului pentru identificarea unor soluţii imediate de rezolvare a problemei câinilor fără stăpân.

La întâlnirea de la sediul municipalităţii, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut susţinerea primarilor de sector şi a primarului general pentru a înainta Guvernului României o cerere de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă 155/2001, ca soluţie imediată şi eficientă pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

“Am subliniat la întâlnirea avută cu primarii de sector şi cu primarul general caracterul de urgenţă al situaţiei. Este nevoie ca autorităţile locale să aibă cât mai rapid la dispoziţie posibilitatea legală de a trece la eutanasierea câinilor fără stăpân agresivi, pe care cetăţenii şi organizaţiile guvernamentale refuză să îi adopte.

Orice alte soluţii, pe care le-am încercat în ultimii cinci ani, s-au dovedit fără rezultate. Singura soluţie, până la urmă,  care a dat rezultate peste tot în lumea civilizată este strângerea animalelor de pe stradă, cazarea pe o perioadă determinată, reglementată strict de lege, mobilizarea autorităţilor locale pentru adopţia acestora iar, dacă în termenul de găzduire nu se găsesc doritori pentru adopţie, animalele fără stăpân să fie eutanasiate.

Actuala legislaţie este incompletă și ambiguă și în multe situații este inaplicabilă. De aceea, am cerut Guvernului să modifice şi să completeze în regim de urgenţă legislaţia actuală, pentru a da autorităţilor locale soluții imediate și eficiente pentru rezolvarea fenomenului câinilor fără stăpân.

De asemenea, mi-am exprimat acordul pentru organizarea referendumului. Utilitatea acestuia ţine de luarea deciziei rezolvării fenomenului câinilor fără stăpân cu acordul comunităţii, după o dezbatere publică amplă şi serioasă”, a declarat Andrei Chiliman.

Tot în cursul zilei de joi, primarul Sectorului 1 a trimis Guvernului, ca măsură imediată pentru soluţionarea problemei câinilor fără stăpân, o propunere de modificare şi completare a OUG 155/2001. Propunerea vizează introducerea sintagmei câini agresivi în cuprinsul art. 5, alin. 1 din Ordonanța de Urgență mai sus amintită.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13561

Publicat de la data sept. 6 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 3:14
 

N
Ceaţă
11°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.521 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team