Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Reprezentanții Consiliului de Mediere avertizează în legătură cu intențiile de modificare a legii medierii

Publicat: luni, 01 iulie 2013

Reprezentanții Consiliului de Mediere şi-au declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, dezaprobarea față de modificarea legii privind medierea votată deja de Comisia Juridică a Camerei Deputaților, modificare prin care se stabilește că avocații și notarii – indiferent dacă au făcut sau nu cursurile aferente obținerii calificării de mediator – pot oferi servicii de mediere. Conducerea Consiliului de Mediere susține că dacă o asemenea propunere legislativă va ajunge să fie votată și de plenul Camerei, ea ar conduce la subordonarea profesiei de mediator celorlalte profesii juridice.

„Prin adoptarea de către Camera Deputaţilor a punctului 4 din Legea 214/2013 cadrul legislativ intern devine contrar cerinţelor solicitate României în domeniul medierii, impuse în anul 2006 ca şi condiţie în vederea aderării la Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele Consiliului de Mediere, Dorin Valeriu Bădulescu, citat de Agerpres.

Potrivit lui Bădulescu, principala nemulțumire a mediatorilor este legată de faptul că modificarea legislativă permite unor persoane să presteze anumite servicii de mediere, deși respectivele persoane nu îndeplinesc standardele de formare specifice profesiei de mediator.

Vicepreşedintele Consiliului de Mediere, Zeno-Daniel Şuştac, a arătat că modificările la legea în vigoare ar duce la „o gravă inechitate” şi ar risca să compromită însuşi actul de mediere. Şuştac a precizat că punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii este „fără echivoc” în sensul că profesia de mediator este o profesie nonjuridică. Vicepreședintele Consiliului de Mediere a opinat că adoptarea unor modificări la Legea privind medierea ar conduce în plan internaţional la reacţii negative în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Modificarea votată în Comisia Juridică a Camerei Deputaților va ajunge în plenul forului legislativ cel mai probabil la toamnă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8677

Publicat de la data iul. 1 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 octombrie 2019, 22:32
 

E
Ceaţă
12°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:32
Apus: 18:29
Prognoza 18 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.476 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team