România, implicată într-un nou scandal privind etichetarea cărnii

Președintele ANSVSA, Vlad Mănăstireanu, a precizat, joi, la B1 TV că inspectorii sanitari din Marea Britanie au descoperit în mai multe magazine conserve de carne de vită care conțineau urme de carne de cal.

Carnea provine din România, iar Direcția Sanitar Veterinară face deja verificări la producătorii din țară.

Sky News relatează faptul că inspectorii britanici au anunțat că respectivele conserve au fost produse în România în luna ianuarie 2013 și apoi livrate către două lanțuri de magazine din Marea Britanie.

Conservele conțin între 1% și 5% ADN de carne de cal și au fost descoperite în urma unui control de rutină.

Conservele au fost retrase de la comercializare pentru că în lista ingredientelor nu este menționată prezența cărnii de cal.

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version