ARTA CARE ZIDEȘTE (Art that Builds) by Remus CERNAT Cultură 

România noastră! (Our Romania) by Remus CERNAT (48)

EXCLUSIVITATE

România  noastră  este o ţară cu valori tradiţionale, Pur Ortodoxe, cu familii tradiţionale formate din mamă de sex feminin , tată de sex masculin şi copii normali, fetiţa care e fetiţă şi băiatul care e băiat!

Pentru că strămoşii noştri sunt ctitori de Biserici Ortodoxe, Ștefan cel Mare, Constantin Brâncoveanu, Neagoe Basarab, Mircea cel Bătran, care au luptat pentru neamul nostru de traco-geto-daci  Decebal, Burebista, pentru reîntregirea neamului românesc Mihai Viteazu,  Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Iorga şi pentru Libertatea neamului românesc sub toate formele sale de exprimare, Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Horia, Cloşca și Crişan, Gheorghe Doja, Nicolae Steinhardt, Radu Gyr, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, toţi Sfinţii Închisorilor și, mai ales, Marele Mihai Eminescu.

Toate acestea mi le-am imaginat pe fondul unei Românii Mari în faţa unei Troiţe de pe care se pogoară pe acest Sfânt Pământ însuşi Domnul nostru Iisus Hristos spunând ciocoilor, vechi şi noi: „Prea mult aţi încălcat cea de-a 8-a Poruncă! Să nu furi!”

De-aş avea

după Mihai Eminescu

De-aş avea şi eu o ţară
Unică proprietară
Condusă de un român
Ortodox, cu suflet bun
Curajos şi nu meschin
Să ne scape de ăst chin

De-aş avea şi eu o ţară
Curată ca o fecioară
Măritată c-un român
Cu credinţă de străbun
Fără alogeni – ocară
Ce ne fac viaţa amară

De-aş avea o Românie
Să nu fie colonie
Condusă de duşmănie
Trădare şi lăcomie
Ci de un conducător
Cu dragoste de popor

De-aş avea o Românie
Cu o astfel de domnie
Ar veni diaspora
Glia ar revigora
Viteji ne-om încorpora
Şi ţara ne-om apăra
Românie, fata mea!

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

 

 

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri …

Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism? Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin!

 

 

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version