ACTUALITATE 

SALT, festival de animație în premieră

 

Prima ediţie a festivalului SALT, reunind producţii bazate pe conceptul #FreeStyle Puppetry, realizate de artişti emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual, va avea loc în perioada 25 – 28 februarie la Teatrul Ţăndărică. „Teatrul Ţăndărică dă startul unui nou festival de animaţie dedicat tinerilor, adulţilor şi profesioniştilor independenţi din domeniul teatrului de animaţie, SALT – ediţia I, locul de întâlnire a proiectelor câştigătoare din cadrul concursului anual cu acelaşi nume”, informează un comunicat al instituţiei de spectacole.

Prima ediţie a evenimentului se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiştilor emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual – actori, actori păpuşari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenarişti, artişti plastici, susţinuţi de Teatrul de Animaţie Ţăndărică în realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse. „Prima ediţie a festivalului SALT propune pentru data de 28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Ţăndărică, o zi întreagă dedicată conceptului de #FreeStyle Puppetry – animaţie liberă, momente scurte de improvizaţie cu marionete/ păpuşi/ obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpuşari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animaţie, cu momente ce pot fi selecţii din lucrări în desfăşurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute”, se precizează în comunicat.

Înscrierile au loc până la data de 1 februarie, la adresa de mail miruna@teatrultandarica.ro, participanţii la #FreeStyle Puppetry urmând să primească pe email la începutul lunii februarie desfăşurătorul evenimentului şi să îşi pregătească numerele de animaţie pentru data de 28 februarie.

 

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version