Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sancțiuni pentru producătorii care aplică dublul standard

Publicat: duminică, 13 octombrie 2019

 

Senatul a adoptat proiectul de lege care vizează sancționarea dublului standard. Astfel, vor fi amendați cu 4% din cifra de afaceri și li se va confisca marfa celor care comercializează produse falsificate.

Legea vizează atât persoanele fizice, cât și cele juridice care desfășoară relații comerciale cu produse de larg consum, produse agroalimentare, carburanți, servicii de telefonie și internet, servicii financiare, servicii turistice, indiferent de forma de comerț.

Potrivit proiectului, prin dublu standard se înțelege „producerea sau comercializarea unui produs/serviciu ca fiind identic cu același produs vândut în alte state membre, în condițiile în care, în realitate, respectivul produs are în mod semnificativ o compoziție sau caracteristici diferite nejustificate”.

Comercializarea produselor și serviciilor pentru consumatori falsificate supuse dublului standard se pedepsește cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri; în caz de abatere repetată, se poate suspenda autorizația de funcționare a comerciantului pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, legea prevede și confiscarea și retragerea de la vânzare a produselor vizate.

De constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor ar urma să se ocupe Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și, după caz, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=111604

Publicat de la data oct. 13 2019. Categorii ECONOMIC, INFOCONS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

2 aprilie 2020, 15:10
 

ENE
Soare
11°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 22%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 6:55
Apus: 19:44
Prognoza 3 aprilie 2020
Zi
 

SSV
Predominant înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h SSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNV
Predominant senin
3°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 01-04-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10;Fenomene vizate: vreme […]

Loto

Horoscop

  • 279.028 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team