Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Scrisoare deschisă adresată politicienilor români

Publicat: vineri, 13 septembrie 2013

Noi, reprezentanții organizațiilor semnatare, am constatat în ultimele zile intensificarea insinuărilor la adresa organizațiilor neguvernamentale venite din partea câtorva politicieni, inclusiv din partea prim-ministrului României. Mass media au preluat și amplificat acuzațiile referitoare la presupuse interese ale unor terți pe care le-ar reprezenta acele structuri ale societății civile care ar fi sprijinit protestele împotriva promovării legii de exploatare auriferă de la Roșia Montană.

Acești politicieni, susținuți cu rea credință de o parte din mass-media încearcă să submineze motivele reale pentru care au ieșit în strada  zecile de mii de manifestanți. Noi, organizațiile neguvernamentale, ne solidarizăm cu cetățenii care au decis să protesteze nu numai pentru oprirea unui proiect periculos, ci mai ales pentru apărarea unor principii și cerințe generale precum democrația participativă, statul de drept, asumarea de către guvernanți a propriilor decizii, respectul pentru electorat concretizat în îndeplinirea angajamentelor asumate. Acestea sunt și valorile în virtutea cărora acționăm noi, organizațiile neguvernamentale și tocmai de aceea suntem solidari cu cetățenii care au decis să protesteze pașnic. Noi nu ne aflăm în spatele, ci alături de protestatari.

Cerem politicienilor să înceteze denigrarea și culpabilizarea cetățenilor care își exercită drepturile și libertățile democratice în stradă. Amintim politicienilor că nu protestele pașnice sperie investitorii corecți, ci corupția și proasta guvernare. Amintim politicienilor că marii investitori au fost alungați din România din cauza incapacității tuturor guvernelor succesive de a construi o infrastructură adecvată. Amintim politicienilor că miliarde de euro din sprijinul oferit de Uniunea Europeană sunt irosite anual din cauza corupției și incompetenței lor. Amintim politicienilor că sute de milioane de euro din banii noștri, ai contribuabililor, sunt cheltuiți în fiecare an netransparent și ineficient. Amintim politicienilor că ei sunt cei care i-au abandonat pe locuitorii din Roșia Montana la mila și discreția unor investitori obscuri, fără a încerca măcar a le oferi altă alternativă.

Încercarea de a deturna discuția de la motivele reale, care au scos oamenii în stradă către ținte false constituie o revenire la metodele propagandei începutului anilor ’90, când se încerca discreditarea opozanților de atunci ai puterii prin asocierea acestora  cu agenți străini intereselor naționale. Pentru a păstra progresele democrației care s-au petrecut în ultimii douăzeci de ani, solicităm tuturor politicienilor români să discute cinstit problemele care au generat actualele proteste și să renunțe la deturnarea atenției publicului către falși vinovați și false probleme.

Respectați-vă cetățenii!

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)

Centru de Resurse pentru Participare Publică

Asociația Pro Democrația

Expert Forum

WWF Romania

Active Watch – Agenția de Monitorizare a Presei

Fundația pentru Parteneriat

Asociația Miliția Spirituală

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC)

Terra Mileniul III

Fundația PACT

Fundația Soros

APADOR – CH

Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

Centrul pentru Politici Durabile ECOPOLIS

Asociaţia Salvaţi Dunarea şi Delta

Asociaţia Vira

Fundația Alături de Voi

Asociaţia Funky Citizens

RHRN

Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL)

Societatea Academică din România (SAR)

Freedom House

Intitutul de Politici Publice (IPP)

Asociația Metru Cub – Resurse pentru Cultură

Asociația Salvați Bucureștiul

Centrul pentru Jurnalism Independent

Centrul Român pentru Politici Europene

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14100

Publicat de la data sept. 13 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

29 februarie 2020, 5:55
 

N
Noros
3°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:54
Apus: 18:03
Prognoza 1 martie 2020
Zi
 

SSV
Înnourat
13°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SE
Parţial noros
2°C
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-02-2020 Ora : 2 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 02:15 si 05:30 In zona : Județul Dolj: Calafat, Băilești, Poiana Mare, Moțăței, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Plenița, Galicea Mare, Desa, Unirea, Rast, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Catane;Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : conform textului Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN  Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00Zone și […]

Loto

Horoscop

  • 268.134 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team