SERGIU CIOIU 82 – PUR și SIMPLU

Vineri , 21 octombrie, de la ora 19.00, pe scena  Sălii Dalles SERGIU CIOIU si invitații săi vor susține un concert aniversar de o mare anvergură artistică,– SERGIU CIOIU 82

Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzică uşoară din anii ’60-’70, care a lansat piese de succes precum „Cântecul vântului”,Glasul tău”, „Pentru cine?”, „Mersi, Becaud”, „Poarta sărutului”, „Masa tăcerii”, „Coloana fără sfârşit”, „Primul loc de pe pământ”, „Dintr-un milion” sau „Cine a găsit tinereţea mea…”.

Albumele discografice, apărute intre 2016-2018, editate de Casa de discuri Eurostar, vor putea fi găsite în foaierul  Sălii Dalles.

Pe lista de invitați speciali se numără îndrăgita actriță ADRIANA TRANDAFIR, dar și LYUBA GORDIEVSKY (pian și baian), VLAD CREȚU (chitară), ADRIAN COVACI (chitarra bass) și DAN INCROSNATU (percuție)

În cadrul evenimentului va avea loc proiecția filmului  “OMAGIU LUI BRÂNCUȘI PE CALEA EROILOR”

Sergiu Cioiu consideră că acest film cheamă pe toți  aceia care admiră lucrările marelui sculptor, să vină, la noi… în Gorj, la Târgu Jiu, singurul loc unde pot fi văzute monumentalele lucrări ale lui Constantin Brâncuși, șamanul sculpturii moderne, sculptorul Zborului și al Cântecului cocoșesc, ca și al Jocului și al Cumințeniei, al Sărutului, al Tăcerii, al Nesfârșitului.

”Omagiu lui Brâncuși, pe Calea Eroilor” nu este doar un poem cinematografic semnat de artistul Sergiu Cioiu, din perspectivă multifațetată, ca regizor, interpret, scenarist, narator, pe muzica și versurile lui Alexandru Mandy, ci mai ales o întoarcere spre drumul știut, etern și călăuzitor.

El, un om al multor Cetăți, din Europa sau de peste Ocean, se întoarce în locul originii ființei sale spre a atinge materia și, prin aceasta, pe noi, ca un dar de iubire.

Portretul interior al omului Sergiu Cioiu se suprapune pe figura artistului în dialogul oferit cu atâta blândețe și plinătate spirituală.

Și mai ales, pe calea acelor eroi pe care nu i-a uitat, alături de ”Masa tăcerii”, ”Poarta sărutului”, ”Coloana infinitului”.

Componenta de trăire a amplului său preaplin interpretativ ar necesita, îndrăznesc eu să afirm, superlative încă mai convingătoare decât în chip obişnuit, spre a putea întruchipa cu certă măsură dimensiunile reale ale patosului investit în CONCERTUL-ÎNCÂNTARE pe care, cu o generozitate şi o veritabilă vocaţie de demiurg, Sergiu Cioiu ni l-a oferit în dar …

De la şoaptele subtile la tonurile pline de pregnanţă, mereu tânărul artist (căci putem vorbi de o a doua tinereţe!) a vădit o surprinzătoare capacitate de a doza şi exhiba o întreagă pluralitate de sentimente! Nu mai puţin frapantă s-a dovedit a fi debordanta energie cu care a susţinut intens tonusul exteriorizării timp de două ore încheiate!! Realmente, o energie a dăruirii de sine şi a creativităţii, demnă de invidiat!!!
(Florian Lungu – nov. 2020 – UZP)

Biletele pot fi cumpărate online pe www.ticketstore.ro, de la Casa de bilete a Teatrului Național de Opereta și Musical „Ion Dacian” – B-dul Octavian Goga Nr.1 (luni-vineri 12.00-19.00 și cu o oră înainte de spectacole sâmbătă și duminica) sau de la Casa de bilete a Sălii Dalles – B-dul Nicolae Balcescu nr.18 (luni-vineri 10-17).

Comments

comments

One thought on “SERGIU CIOIU 82 – PUR și SIMPLU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.