SINGAPORE: 4 milioane de dolari pentru digitalizarea construcţiilor

Autorităţile din Singapore au hotărât împreună, în cadrul unei şedinţe din 14 noiembrie, să acorde un boost de fonduri de 4 milioane de dolari tuturor companiilor din construcţii, pentru digitalizarea proceselor.

The Building and Construction Authority Singapore consideră că este esenţial ca acest domeniu să se ridice la standarde de ultimă oră, iar firmele să poate manageria proiectele prin intermediul unor platforme specializate.

Planul pentru digitalizarea sectorului de construcţii a început în octombrie anul trecut, iar până în moment s-au investit peste 160 milioane de dolari. Iar structura sistemului de construcţii creşte şi se află într-o continuă dezvoltare.

PLANURI MARI PENTRU PIAŢA DE CONSTRUCŢII DIN SINGAPORE – până în 2020

Autorităţile au declarat că până în 2020 peste 50 astfel de proiecte vor ieşi pe piaţă, încercând să modernizeze şi mai mult sistemul de construcţii şi piaţa din această direcţie. Platforme de development mecanizate, site-uri interactive pentru constructori, comparatoare de preţuri şi platforme de comerţ electronic pentru materiale de construcţii, toate acestea intră în joc în cadrul planurilor de dezvoltare pe care Guvernul din Singapore le pune la bătaie.

Ba chiar antreprenorii din domeniu spun că s-ar putea dezvolta unele soluţii mecanizate de construcţie. Un developer a pus la punct un astfel de plan pentru a realiza în anii ce urmează o clinică medicală privată (Kallang Polyclinic) care conţine şi o sală de sport şi un spital de recuperare de ultimă generaţie.

Aşadar, fondurile alocate constructorilor, consideră autorităţile, vor ajuta mediul construcţiilor să evolueze şi vor duce la o calitate mai bună a proiectelor în domeniu. Lucru de care, în final, tot statul Singapore alături de concetăţenii săi se vor bucura.

Care este targetul actual în ceea ce priveşte investiţiile în construcţii mecanizate?

Specialiştii spun că deja au în desfăşurare un ansamblu rezidenţial în zona Balmoral Road, care este supervizat de specialişti, construit fiind exact conform ultimelor norme, folosindu-se mecanizarea construcţiilor.

Proiectul presupune reunirea unei echipe de logistică, a unei echipe de proiectanţi şi a unor arhitecţi care lucrează toţi sub atenta supraveghere a autorităţilor – poziţionate acolo pentru a urmări cum se descurcă specialiştii cu noile tehnici din teren.

La nivel de mecanizare se discută despre platforme de filtrare a produselor şi materialelor de care este nevoie pentru a construi, programe de proiectare şi design sofisticate şi chiar introducerea unor roboţi pe şantier.

De asemenea, în anii ce urmează, mecanizarea se îndreaptă şi spre soluţii ecologice de încălzire a spaţiilor. Specialiştii doresc să se axeze cât mai mult pe încălzirea prin soluţii regenerabile, aşa încât fonduri pentru dezvoltare se vor aloca şi în această direcţie, spun specialiştii.

Amalia POPA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.