Spitalul Județean Prahova sub lupa ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că vor fi verificate documentele Spitalului Județean Prahova pentru a vedea dacă sunte respectate procedurile.

”Când am dispus control la Spitalul Județean din Ploiești am făcut-o pentru a ajuta autoritatea locală, considerând că experții Ministerului Sănătății pot realiza un control obiectiv și profesionist. Ordinul pe care l-am semnat a avut în vedere două componente ale controlului: pentru a vedea modul în care se desfășoară actul medical și de a vedea ce se intâmplă în perspectiva sesizărilor din partea mass-media”, a afirmat ministrul.

”Să vedem dacă sunt și cum sunt respectate procedurile pe care societatea românească le are ca domeniu de dezvoltare. Au fost mai multe sesizări și vom verifica documentele spitalului. E nevoie să se extindă acțiunile de verificare și consider că măsura pe care am luat-o e întemeiată. Nu plecăm cu idei preconcepute, nu plecăm cu prejudecăți și dorim să aflăm adevărul”, a declarat Nicolăescu.

”Vrem să cunoaștem adevărul și realitatea așa cum sunt ele în spitalul din Ploiești. Am rugămintea către Consiliul Județean să ne asigure tot sprijinul pentru realizarea acestei activități de control. Ministerul Sănătății va verifica toate acțiunile pe care le are în competență”, a completat el.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.