Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

STS construiește un Centru Informatic și de Comunicații ​​

Publicat: marți, 06 februarie 2018

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a primit spre administrare de la ANAF un teren de peste 10.000 metri pătrați, cu o valoare contabila de peste 820.000 de lei, pentru realizarea unui Centru informatic si de comunicatii, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate in 25 ianuarie de premierul interimar Mihai Fifor si publicate in 31 ianuarie in Monitorul Oficial.

„Pe fondul general al dezvoltarii serviciilor de e-guvernare din ultimii ani si al cresterii semnificative din ultima perioada a necesitatilor de comunicatii de stat si speciale, tendinta care se mentine si are toate premisele de a se accentua in perioada urmatoare, mai ales in contextul actual al securitatii nationale si al bunei guvernari, a devenit imperios necesara construirea de catre STS a unui Centru Informatic si de Comunicatii care sa raspunda acestor nevoi.”, au precizat marti, 6 februarie, pentru un cotidian online, oficialii STS.

„In prezent, se fac demersuri in vederea asigurarii finantarii din fonduri externe nerambursabile. Momentul operationalizarii Centrului Informatic si de Comunicatii depinde de asigurarea finantarii.”, au mai raspuns oficialii STS.

In Hotararea publicata in Monitorul Oficial se mai precizeaza ca ‘predarea-primirea imobilului se efectueaza in baza unui protocol incheiat intre Ministerul Finantelor Publice  – Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.’

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

Autoritatile publice ale statului roman in folosul carora functioneaza telecomunicatiile speciale sunt:
– Parlamentul Romaniei;
– Administratia Prezidentiala;
– Guvernul Romaniei;
– Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice;
– Administratia publica centrala si locala;
– Autoritatea judecatoreasca:
– Inalta Curte de Casatie si Justitie;
– Ministerul Public;
– Consiliul Superior al Magistraturii;
– Curtea de Conturi;
– Curtea Constitutionala;
– Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=91216

Publicat de la data feb. 6 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 februarie 2020, 15:27
 

N
Parţial însorit
14°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 28%
Vânt: 22 km/h N
Rafale de vânt: 47 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:03
Apus: 17:56
Prognoza 25 februarie 2020
Zi
 

SV
Înnourat
14°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NV
Nori intermitenti
4°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : ROSU Ziua/luna/anul : 23-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în […]

Loto

Horoscop

  • 266.858 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team