Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

STS construiește un Centru Informatic și de Comunicații ​​

Publicat: marți, 06 februarie 2018

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a primit spre administrare de la ANAF un teren de peste 10.000 metri pătrați, cu o valoare contabila de peste 820.000 de lei, pentru realizarea unui Centru informatic si de comunicatii, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate in 25 ianuarie de premierul interimar Mihai Fifor si publicate in 31 ianuarie in Monitorul Oficial.

„Pe fondul general al dezvoltarii serviciilor de e-guvernare din ultimii ani si al cresterii semnificative din ultima perioada a necesitatilor de comunicatii de stat si speciale, tendinta care se mentine si are toate premisele de a se accentua in perioada urmatoare, mai ales in contextul actual al securitatii nationale si al bunei guvernari, a devenit imperios necesara construirea de catre STS a unui Centru Informatic si de Comunicatii care sa raspunda acestor nevoi.”, au precizat marti, 6 februarie, pentru un cotidian online, oficialii STS.

„In prezent, se fac demersuri in vederea asigurarii finantarii din fonduri externe nerambursabile. Momentul operationalizarii Centrului Informatic si de Comunicatii depinde de asigurarea finantarii.”, au mai raspuns oficialii STS.

In Hotararea publicata in Monitorul Oficial se mai precizeaza ca ‘predarea-primirea imobilului se efectueaza in baza unui protocol incheiat intre Ministerul Finantelor Publice  – Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.’

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

Autoritatile publice ale statului roman in folosul carora functioneaza telecomunicatiile speciale sunt:
– Parlamentul Romaniei;
– Administratia Prezidentiala;
– Guvernul Romaniei;
– Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice;
– Administratia publica centrala si locala;
– Autoritatea judecatoreasca:
– Inalta Curte de Casatie si Justitie;
– Ministerul Public;
– Consiliul Superior al Magistraturii;
– Curtea de Conturi;
– Curtea Constitutionala;
– Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=91216

Publicat de la data feb. 6 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

1 aprilie 2020, 19:22
 

ESE
Predominant înnourat
6°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 14 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:56
Apus: 19:43
Prognoza 2 aprilie 2020
Zi
 

E
Înnourat
12°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

SV
Senin
0°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 01-04-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10;Fenomene vizate: vreme […]

Loto

Horoscop

  • 278.694 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team