Tăriceanu: Nimic nu o face recomandabilă pe Kovesi

Laura Codruţa Kovesi nu ar trebui nominalizată pentru şefia DNA, spune deputatul liberal Călin Popescu Tăriceanu. Nu a ieşit în evidenţă din punct de vedere profesional decât prin obedienţa faţă de şeful statului, punctează Tăriceanu.

„Problema desemnării e total nepotrivită ţinând cont de slaba performanţă profesională pe care a dovedit-o ca procuror general şi înainte. Nimic nu o face recomandabilă pentru o reînnoire a unui mandat care deja şi-a atins limita. Nu a excelat prin ceva pentru a justifica încercarea de a creea posibilitatea unui nou mandat. În al doilea rând, legiuitorul a avut o idee înţeleaptă de a limita la două mandate funcţiile acestea pentru că cu timpul se capătă diverse năravuri şi e bine să avem oameni proaspeţi. În al treilea rând, nu putem să facem abstracţie de aspectul politic al perioadei în care doamna Kovesi a funcţionat ca procuror-general în deplină obedienţă faţă de preşedintele României”, a declarat Tăriceanu.

Deputatul liberal a precizat că nu subiectul desemnării procurorilor-şefi ar trebui să fie principalul obiectiv al cabinetului Ponta.

„Se consumă enorm de multă energie pentru nominalizătilr procurorilor. Măcar jumătate din energie dacă s-.ar aloca pentru a scoate România din criza economică care afectează  de milioane de români”, a adăugat Tăriceanu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.