Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Transportul din Londra se reinventează

Publicat: vineri, 23 iunie 2017

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a dezvăluit miercuri o strategie pentru reducerea traficului în capitala Marii Britanii potrivit căreia 80% dintre călătorii locuitorilor vor fi realizate pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, informează joi Xinhua.

Prin acest plan radical se dorește reducerea călătoriilor efectuate cu mașina în Londra cu până la 3 milioane pe zi. ”Trebuie să fim ambițioși în ceea ce privește modul în care funcționează orașul. În contextul în care se vor înregistra cu cinci milioane mai multe călătorii efectuate în rețeaua noastră de transport până în 2041, stabilim în același timp o țintă îndrăzneață curajoasă de reducere a călătoriilor efectuate cu mașina cu până la 3 milioane pe zi”, a declarat primarul.

Khan și-a exprimat de asemenea intenția de a se asigura că 70% dintre londonezi vor avea acces, într-un perimetru de 400 de metri, la câte o pistă de biciclete de calitate și care oferă siguranță.

Noile planuri privind traficul din capitala Marii Britanii vor fi dezvoltate în jurul inițiativei ”Healthy Streets” (”Străzi sănătoase”) pentru promovarea mersului pe jos și pe bicicletă, dar și pentru o mai intensă utilizare a mijloacelor de transport în comun.

Khan a precizat că alternativa la mașină trebuie să fie ”o opțiune mai convenabilă, mai sigură și mai convenabilă pentru locuitorii capitalei”.

Propunerile sunt descrise în primul draft al Strategiei de Transport, care include planuri îndrăznețe în vederea reducerii dependenței de automobile în capitala Marii Britanii.

Ținta principală este ca, până în anul 2041, 80% dintre călătoriile efectuate în Londra să fie realizate pe jos, cu bicicleta ori cu mijloacele de transport în comun. În prezent, 64% dintre locuitorii Londrei utilizează aceste mijloace de transport.

Khan a menționat că, potrivit estimărilor, populația capitalei Marii Britanii va crește de la 8,7 milioane la 10,5 milioane în următorii 25 de ani, acest lucru generând peste 5 milioane de călătorii pe zi, cu impact asupra rețelei de transport.

Un element-cheie al inițiativei ”Healthy Streets” o reprezintă intenția de a-i determina pe londonezi să se deplaseze activ cel puțin 20 de minute pe zi pentru a o bună stare de sănătate în condițiile în care ”majoritatea cauzelor principale de mortalitate din Londra sunt asociate cu sedentarismul”, după cum a declarat un purtător de cuvânt al primăriei londoneze. El a adăugat că traficul motorizat este răspunzător într-o manieră ”covârșitoare de cele mai importante schimbări de mediu” cu care se confruntă orașul, ”transportul terestru fiind responsabil de jumătate dintre principalii agenți poluatori din Londra”.

Khan intenționează de asemenea să introducă o schemă de taxare prin care șoferii vor plăti pentru fiecare kilometru pe care îl vor parcurge la volan, precizează sursa citată.

Sursa: AGERPRES

Foto: BBC

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=82363

Publicat de la data iun. 23 2017. Categorii EXTERN, UNIUNEA EUROPEANĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 aprilie 2020, 18:53
 

N
Soare
22°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 21%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:42
Apus: 19:53
Prognoza 10 aprilie 2020
Zi
 

VNV
Predominant însorit
26°C
Vânt: 7 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

NE
Predominant senin
9°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 281.451 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team