Varujan Vosganian se apără: Nu este un caz de corupție

Ministrul Varujan Vosganian a declarat, luni, referitor la cererea DIICOT în cazul său, că nu este vorba despre un caz de corupţie.

”Dacă ar fi fost un caz de corupție, nu aș fi ales sediul PNL pentru că eu țin la demnitatea acetui partid. Suntem în fața unei situații inedite. Este pentru prima oară în 20 și ceva de ani când Parchetul se sesizează într-o chestiune de oportunitate politică. Acuzând unele decizii pe care un ministru le ia în virtutea atribuțiilor sale, Parchetul sugerează că unele măsuri pe care le-am luat în calitate de ministru al Economiei și Finanțelor în anul 2008 au dus la pierderi pentru economia națională, în speță pentru Romgaz și au favorizat anumiți producător industriali din economia națională. (…) 2008 a fost un an foarte bun pentru Romgaz. În 2008, profitul net al Romgaz a urcat cu peste 6% în raportul cu anul anterior. De asemenea, trebuie să amintim faptul că în 2008, prețul la gaz al Romgaz a fost mult mai mare decât în anii anteriori și cei doi ani următori. Așadar, ideea că măsurile mele au dus la pierderi pentru Romgaz nu se justifică din perspectiva cifrelor. În fapt, măsurile la care se referă Parchetul sunt acordarea unui discount economic de câteva procente și păstrarea condițiilor privind obligativitatea plății datoriilor de către companiile beneficiare. Acest discount nu l-am inventat eu, el funcționa la data la care eu am devenit ministru”, a explicat ministrul Varujan Vosganian.

 

Referitor la cazul fostului ministru Varujan Vosganian, în cazul căruia DIICOT a solicitat începerea urmăririi penale, şeful PNL Crin Antonescu, a declarat că în mod „categoric” acesta se consideră nevinovat.

„Nu am foarte multe de comentat, am discutat cu domnia sa, evident că are foarte multe lucruri de spus împotriva acestei acuzaţii şi, de altfel, fără niciun fel de ezitare, Varujan Vosganian în această seară m-a consultat asupra intenţiei sale de a face o conferinţă de presă şi a discuta toate aspectele. Eu altceva în afară de această ştire, acest comunicat, nu cunosc şi nu pot să comentez, dar cred că în scurtă vreme Varujan Vosganian va fi în dialog cu toată presa pe acest subiect. (…) Deocamdată eu nu am în afară de un comunicat, nu am ascultat nici ceea ce spune Varujan Vosganian, nu avem nici un dialog instituţional, ceva, cu DIICOT, nu am discutat nici cu premierul, deci nu am cum să mă pronunţ şi nu am în sensul acesta în acest moment o problemă”, a declarat şeful PNL, luni, după solicitarea înaintată de către DIICOT.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.