Artă Plastică Contemporană din România(ediția a III-a) la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud

Asociația Culturală HXA Art Gallery în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrița Năsăud vă invită joi, 14 octombrie 2021, ora 14:00, la vernisajul expoziției Artă Plastică Contemporană din România, ediția a III-a.

În deschidere vor vorbi: Lavinia Moldovan, director Direcția de programe și proiecte muzeale și Alexandru Gavrilaș, manager Complexul Muzeal Bistrița Năsăud.

Vor prezenta: Vasile Duda, critic și istoric de artă și Ami Vasilescu, manager Asociația Culturală HXA Art Gallery și curatorul expoziției.

Proiectul cultural Artă Plastică Contemporană din România – APCOR promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție.

În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.

În cadrul ediției a III-a artiștii sunt reuniți sub tema ,,Genezei”, care face parte din însăși ființa noastră. Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.

În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.

Notă: partenerii media pentru care scriu au alocat spații importante acestui eveniment, în  toate  edițiile de până acum.

Claudiu Victor Gheorghiu

Comments

comments

One thought on “Artă Plastică Contemporană din România(ediția a III-a) la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.