Artă Plastică Contemporană din România(ediția a III-a) la Muzeul Castelul Corvinilor

HXA Art Gallery și Muzeul Castelul Corvinilor, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită marți, 24 august 2021, ora 14:00, la vernisajul expoziției ,,Artă Plastică Contemporană din România„, ediția a III-a, care va avea deschiderea la Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara, Sala Bethlen.

În deschidere va vorbi Sorin Tincu, directorul Castelului Corvinilor.

Prezintă artiștii plastici Ami Vasilescu și Horia Gherghina.

Proiectul cultural ,,Artă Plastică Contemporană din România„, inițiat de Ami Vasilescu prin HXA Art Gallery, promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție.

În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.

În cadrul ediției a III-a artiștii sunt reuniți sub tema genezei, care face parte din însăși ființa noastră. Geneza este o stare a lucrurilor care devin. Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.

În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.

Claudiu Victor Gheorghiu

    
 
 

Comments

comments

One thought on “Artă Plastică Contemporană din România(ediția a III-a) la Muzeul Castelul Corvinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.