Au început amenajările la West Side Flower Fest! În topul atracțiilor: 21 de grădini tematice și decoruri supradimensionate, din 12.000 de ghivece de flori

O săptămână ne mai desparte de West Side Flower Fest, cel mai mare festival al florilor din România. Parcul Drumul Taberei se va transforma într-un univers de poveste, cu personaje supradimensionate din mușchi și flori, grădini tematice, unele plutitoare, labirint, arcade și poduri decorate cu flori.

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a început deja amenajările.

Ediția din acest an a West Side Flower Fest va fi una cu adevărat spectaculoasă. Cei mai bun artiști, floriști, peisagiști și ingineri își dau mâna pentru a transforma Parcul Drumul Taberei într-un tărâm magic, al florilor.

Ce vom vedea aici?

  • Un buchet cu diametru de 3 metri, realizat din 300 de ghivece de hortensii;
  • Prințesa Gaia în mărime naturală, modelată din mușchi și flori, pe o structură metalică;
  • Un iepure și o pisică de 1,60 metri, respectiv 1,80 metri înălțime, realizați și ei din mușchi și flori;
  • Un fluture cu o anvergură a aripilor de 3 metri;
  • Un păun de un metru, cu o coadă de 3 metri, ridicat pe un stâlp de 2,4 metri înălțime;
  • 7 berze de 1,7 metri, cu trunchiuri din flori, așezate în jurul lacului;
  • Doi copaci de 5 metri înălțime, pe structură metalică, a căror coroană va fi compusă din ghivece cu flori;
  • Celebrul Nicu Bocancea va decora podul către insulă, DGASPC Sector 6 realizează un superb și provocator labirint pentru copii, iar Atelierele Ilbach decorează porțile de la intrarea în acest univers magic.

7 grădini plutitoare, pe lacul din Parcul Drumul Taberei

Anul trecut, grădinile tematice au fost atracția festivalului – 13 la număr, amenajate de studenți de la Urbanism din București, împreună cu ADPDU Sector 6.  Zeci de mii de oameni le-au vizitat și au umplut rețelele de socializare cu fotografii superbe.

Anul acesta va fi de două ori mai frumos pentru că avem 21 de grădini tematice, dintre care 7 plutitoare, spectaculoase.

18 dintre ele vor fi amenajate, tot cu ajutorul ADPDU, de echipe de studenți de la Peisagistică din cadrul a șase universități din toată țara. Iar acestea vor intra într-un concurs, în cadrul căruia „jurați” sunt vizitatorii, care vor putea vota online grădina favorită.

Fiecare universitate amenajează trei grădini: una plutitoare, una „de ploaie” (acționează ca un sistem natural de filtrare a apei pluviale) și una „fără irigații” (cu plante rezistente la secetă).

ADPDU Sector 6 realizează alte două grădini: una plutitoare și una de cactuși, iar Proiectare 6 va amenaja o grădină „fără irigații”.

Grădinile plutitoare au o suprafață de 15 mp, iar cele de pe uscat câte 30 mp. La amenajarea lor se vor folosi peste 10.000 de ghivece cu flori. Alte aproximativ 2.000 de ghivece se folosesc în cadrul decorațiunilor gigant.

Sculpturile metalice pe care vor fi modelate aceste personaje supradimensionate au fost deja realizate.

De marți, 21 mai, ADPDU Sector 6 a început să aducă în Parcul Drumul Taberei produsele necesare și s-a apucat de contrucția platformelor pe care vor fi așezate grădinile tematice. Săptămâna viitoare, alături de studenții implicați, începe decorarea lor, conform proiectelor.

West Side Flower Fest are loc în perioada 31 mai – 2 iunie, în Parcul Drumul Taberei și pe o parte din bulevard.

Accesul este gratuit. După eveniment, toate florile folosite la decoruri vor fi plantate pe străzile Sectorului 6.

Comments

comments

One thought on “Au început amenajările la West Side Flower Fest! În topul atracțiilor: 21 de grădini tematice și decoruri supradimensionate, din 12.000 de ghivece de flori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.