Câteva din măsurile anunţate de guvernul Cameron pentru stoparea imigraţiei româno-bulgare

Britanicii sunt „profund îngrijoraţi” de nivelul imigraţiei provenind din România şi Bulgaria, după 1 ianuarie 2014. Astfel, premierul David Cameron a anunţat o serie măsuri dure împotriva aşa-numitului „turism pentru beneficii sociale”.

Cameron afirmă că imigranţii din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat, scrie BBC.

Noii imigranţi nu vor primi ajutoare de şomaj în primele trei luni, iar plăţile vor fi oprite după şase luni, excepţie făcând situaţia în care aceştia au o şansă „reală” de a se angaja.

„Obişnuitul test pentru locuinţă” pentru a stabili eligibilitatea pentru beneficii va fi înăsprit şi va fi introdus un prag minim pentru venituri.

În plus, cei care nu îşi caută de muncă vor fi expulzaţi şi nu se vor putea întoarce mai devreme de 12 luni, aici fiind incluşi şi cei care cerşesc, iar amenzile pentru angajatorii care nu plătesc salariul minim vor creşte de patru ori.

Premierul a declarat pentru Financial Times că precedentul Guvern laburist a făcut o „greşeală monumentală” prin nerestricţionarea accesului pe piaţa muncii în momentul în care Polonia şi alte nouă ţări din Europa Centrală şi de Est au aderat la UE în 2004.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.