Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Companiile românești ajung la o capitalizare de peste 20 de miliarde de euro pentru prima dată în 9 ani

Publicat: vineri, 19 mai 2017

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB)a depăşit 20 miliarde de euro în această săptămâna, după listarea DIGI Communications (DIGI), un important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria. Capitalizarea companiilor româneşti a ajuns la 20,4 miliarde de euro, cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani.

“România a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute şi s-a îmbarcat pe un transoceanic capabil să folosească vântul puternic în favoarea sa şi să reziste condiţiilor dificile. România se află pe radarul investitorilor pentru că oferă un nivel de creştere şi stabilitate rar întâlnite în prezent, cuplată cu dinamism şi creativitate – devine un loc mai prietenos pentru afaceri. Acum antreprenorii cu ambiţii naţionale sau regionale văd bursa de valori ca un mediu natural pentru afaceri”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

“Datele macroeconomice, nivelul dividendelor şi creşterea preţului acţiunilor sunt argumente puternice pentru ca România să fie cea mai bună destinaţie unde banii pot produce valoare adăugată, iar asta îi convinge chiar şi pe cei mai sceptici investitori să îşi plaseze banii pe piată locală de capital. La această valoare, capitalizarea companiilor românești listate la BVB este de circa 12% din PIB-ul României” a spus Lucian Anghel, Preşedinte al BVB.

În această săptămâna s-au înregistrat noi maxime din 2017 în ceea ce priveşte acţiunile listate pe piaţă reglementată a BVB, după cum urmează:

  1. BET la 8.460 de puncte şi BET-TR 10.633 de puncte ajung la maximele acestui an (15 mai)
  2. Peste 8.800 de tranzacţii realizate într-o singură zi, cele mai multe de până acum din acest an (16 mai)
  3. Acţiunile DIGI au fost cele mai tranzacţionate acţiuni într-o singură zi, din ultimii 3 ani şi jumătate, cu 3.270 de tranzacţii (16 mai)
  4. Valoarea zilnică a tranzacțiilor a atins cea mai mare valoare din acest an: 37 milioane de euro (17 mai)
  5. BRD, emitent inclus în BET, a înregistrat cea mai mare valoare a tranzacţiilor în şedinţa anterioară (18 mai). De asemenea, alte companii incluse în indicele BET, cum ar fi Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG), Fondul Proprietatea (FP) şi OMV Petrom (SNP), au avut tranzacţii semnificative pe parcursul acestei săptămâni.

Mai multe informații despre activitatea de tranzacționare a Bursei de Valori București se regăsesc pe website-ul www.bvb.ro și în aplicația de mobil a Bursei de Valori București.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=80989

Publicat de la data mai 19 2017. Categorii ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 iulie 2020, 3:45
 

ENE
Parţial noros
16°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:45
Apus: 20:57
Prognoza 16 iulie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit
28°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

N
Parţial înnourat
16°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 310.566 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team