Deschiderea lucrărilor STRESS CONGRESS 2021, ediția a-IV-a

Cea de-a IV-a ediție a Stress Congress 2021, cu tema: „Stres și Longevitate în era post COVID-19″ a început să se desfășoare de astăzi, 14 octombrie 2021, în Sala de Consiliu a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București (Bld. Eroii Sanitari nr. 8, Sector 5), având o durată de 3 zile, peste 8 ore în fiecare zi.

STRESS CONGRESS este un eveniment Național cu participare Internațională, organizat anual sub Înaltul Patronaj al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, în colaborare cu Fundația Ana Aslan Internațional, fiind destinat medicilor, psihologilor, studenților, farmaciștilor, asistenților medicali și tuturor persoanelor interesate.

Stress Congress 2021 are un program complex, de excelență, incluzând peste 50 de lectori din diverse specialități și domenii de expertiză, nume sonore din medicina românească (Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Prof. Univ. Dr. Simona Ruță, Prorector pentru cercetare științifică, Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru, Conf. Univ. Dr. Diana Păun, Consilier Prezidențial, Dr. Cristian Bușoi, Europarlamentar, Acad. Prof. Univ. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, Prof. Univ. Dr. Constantin Dulcan, Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu, Prof. Univ. Dr. Cornelia Nițipir, Prof. Univ. Dr. Eugen Dumitru, Prof. Univ. Dr. Adriana Sarah Nica, etc.), dar și specialiști de top pe plan internațional (Prof. Dr. Amos Korczyn, Israel, Dr. Mihaela Rușitoru, Paris, Prof. Univ. Dr. Nick Guldemond, Olanda, Prof. Univ. Dr. Steven Sclan, S.U.A, , Prof. Univ. Dr. Cristian Boru, Italia, Andy Bleaden, UK, Dr. Giuseppe De Pietro, Italia).

Anul acesta Stress Congress a ales ca simbol passiflora, care este atât un simbol al frumuseții și al vieții eterne, cât și un remediu pentru tratarea anxietății și stresului. În simbolistica sa istorică, passiflora reprezintă renașterea în timpuri grele.

Astfel cum passiflora este un remediu pentru tratarea anxietății și stresului, Stress Congress 2021 asigură prezentarea de noutăți, soluții, schimb de bune practici identificate la nivel național, european, internațional, precum și o abordare științifică, universitară și interdisciplinară a stresului, cu corelații între medicină, psihologie, cercetare științifică, inovare, digitalizare, în beneficiul profesioniștilor din sănătate și al pacienților.

Medicina de Precizie, Medicina Longevității, stresul și adicțiile, stresul oncologic, stresul pandemiei, stresul în perioada infectării cu Covid 19, anxietatea, depresia, politicile de sănătate, tehnologiile inovative, îmbătrânirea activă sunt doar câteva dintre temele care vor fi dezbătute în cadrul evenimentului.

STRESS CONGRESS înseamnă:

Ø  3 zile de congres, cu peste 26 de ore dedicate analizei stresului;

Ø  peste 300 de participanți de diferite specialități – medici specialiști psihiatri, neurologi, medici de familie, medici de medicină internă, psihologi, studenți la medicină și psihologie, asistenți medicali, farmaciști;

Ø  peste 50 de lectori din diverse specialități și domenii de expertiză, cu prezentări de înalt nivel științific și universitar;

Ø  abordarea interdisciplinară a stresului, cu corelații între medicină, psihologie, cercetare științifică, inovare, digitalizare;

Ø  noutăți la nivel național, european, internațional în domeniu, soluții, schimb de bune practici.

Anul acesta, în premieră în cadrul Stress Congress este inclusă și o sesiune dedicată cercetării științifice, în care vor fi prezentate informații de interes, oportunități de finanțare, dificultăți, inclusiv propuneri de îmbunătățire a procedurilor, bune practici din programele de cercetare aflate în derulare, etica cercetării, inclusiv noutăți la nivel național și european.

Nu în ultimul rând, cea de a IV-a ediție a Stress Congress este sub egida Anului Internațional al Lucrătorilor în Sănătate și al Îngrijitorilor, astfel cum a fost desemnat de Organizația Mondială a Sănătății.

Mai multe detalii regăsiți pe site-ul evenimentului: http://www.stresscongress.org.

La deschiderea Stress Congress2021, Chair Congress, Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru, a declarat: Am avut și avem încă, cu toții, cel puțin un cunoscut, un om drag care a fost afectat direct de virusul Covid-19 sau chiar noi înșine am trecut prin această boală.

Pacienții trebuie: fie să fie tratați de Covid, fie de alte afecțiuni, dar și de stresul generat de pandemie. Toți trecem prin această Eră și menirea profesioniștilor din sănătate este ca, dincolo de îngrijirile și terapiile aplicate, să readucă tuturor speranța unei vieți cu sănătate și să învețe pacienții cum să treacă prin această perioadă, folosindu-se de Arta care este Medicina Longevității și gestionării inteligente a stresului, precum și de cele mai bune produse și servicii, de cercetarea științifică, de inovare, de digitalizare”.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.