MAE: Printre victimele exploziilor de la Boston nu sunt români

Referitor la evenimentul care a avut loc la Maratonul de la Boston, Consulatul General al României la New York se află în legătură permanentă cu autorităţile locale. Departamentul de Stat SUA a constituit o celulă de criză la care misiunile diplomatice pot solicita informaţii cu privire la proprii cetăţeni.

Din informaţiile obţinute, până în prezent  de către  Consulatul General  al României la New York, printre victimele tragicului eveniment nu au fost identificaţi cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret faţă de consecinţele exploziilor soldate cu morţi şi răniţi de la Maratonul din Boston, Statele Unite ale Americii.

MAE îşi exprimă susţinerea pentru acţiunile întreprinse de autorităţile americane de elucidare şi identificare a vinovaţilor în cel mai scurt timp, pentru a putea fi deferiţi justiţiei.

MAE îşi exprimă solidaritatea cu familiile victimelor şi cu poporul american în aceste momente tragice şi transmite acestora sincere condoleanţe şi întreaga compasiune.

Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston a ajuns la cel puţin trei morţi şi 144 de răniţi, conform CNN.
Printre morţi se numără şi un copil, în vârstă de opt ani, alţi opt minori primesc îngrijiri medicale, conform Boston Globe.

Cel puţin zece persoane rănite au membrele amputate.

Exploziile au avut loc aproape simultan la circa 100 de metri una de cealaltă. Spectatorii au fost trântiţi la pământ. Au fost sparte ferestre şi un nor gros de fum s-a ridicat deasupra străzii şi peste steagurile naţionale aliniate de-a lungul liniei de sosire. Trotuarul era pătat de sânge.

Preşedintele Barack Obama a spus că cei responsabili vor „simţi întreaga greutate a justiţiei”.

FBI anchetează cazul. Potrivit FBI, un bărbat îmbrăcat într-o cămaşă neagră, având în spate un rucsac negru, a încercat să-şi facă loc printre spectatori în zona delimitată cu aproximativ 5 minute înainte de explozie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.