Ministrul Economiei susţine "necondiţionat" industria producătoare de rulmenţi din România

Proprietarul fabricii de rulmenţi din Bârlad, URB Group, cere Guvernului măsuri de stimulare a producătorilor locali, prin acordarea de subvenţii şi diminuarea taxelor şi impozitelor pe investiţii. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune că susţine „necondiţionat” această industrie.

„Să nu avem nicio stânjeneală să ajutăm transparent interesele oricărei companii româneşti. Aveţi susţinerea mea totală pentru sectorul de rulmenţi, pe care îl consider exemplar din multe puncte de vedere, pentru că este integral privat, pentru că în diverse colţuri ale ţării a păstrat locuri de muncă şi că a reuşit să fie prezent în peste 90 de ţări, pentru cum îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de statul român”, a afirmat ministrul Vosganian, la Conferinţa organizată de URB Group, proprietarul Fabricii de Rulmenţi Bârlad.

„Am fost acuzat că în discuţiile cu Mechel m-am aservit capitalului rus. Vreau să spun că în ultimele două săptămâni m-am aservit capitalului american, belgian, francez, polonez, ucrainean. Azi, cu mare bucurie mă aservesc capitalului turcesc. Pentru mine, cu o firmă înscrisă în România, indiferent de provenienţa capitalului, face parte din marea familie a naţiunii române şi pentru mine trebuie să fie un titlu de mândrie, să apere industria românească, să apere mediul de afaceri românesc. Pentru cei care au considerat că este excesiv să ajuţi public o firma românească, să participi la întâlniri cu oficiali care au întotdeauna o listă cu companii ale căror solicitări le prezintă în mod expres, să le prezentam deschis, transparent, interesele industriei româneşti, eu asum azi susţinerea totală pentru sectorul de producţie al rulmenţilor din România”, a mai spus Varujan Vosganian.

El a adăugat că este ministrul Economiei, dar nu doar al celei de stat, iar în măsura în care companiile doresc va fi şi reprezentantul industriei private. „Mi-ar face plăcere ca românii să fie într-o zi mândri de industria românească”, a adăugat Vosganian, invitând conducerea URB să facă parte din comisia care va elabora o strategie de reindustrializare a României.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.