Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Pianistul Alexandru Negriuc, în concert la St James’s Piccadilly

Publicat: luni, 08 octombrie 2018

Excepționalul pianist român stabilit la Londra, Alexandru Negriuc, a susținut, în 5 octombrie, un concert de prânz în seria pe care ICR Londra o organizează, din anul 2015, la St James’s Church Piccadilly, cunoscut lăcaș de cult din centrul Londrei, devenit de mai mulți ani o animată scenă muzicală.

Muzicianul, sub degetele căruia pianul pare că prinde viață, a prezentat publicului britanic un program din care nu au lipsit mari şi bine-cunoscute partituri ale pianului de Chopin sau Rahmaninov, dar şi piese românești mai puțin cunoscute de publicul larg precum Toccata lui Paul Constantinescu sau Sarabanda din Suita op. 10, nr. 2 a lui George Enescu.

De asemenea, Alexandru Negriuc a inclus în programul recitalului şi o piesă compusă de Carl Filtsch (1830-1845), geniul născut la Sebeş, Alba şi care a fost tragic răpus de tuberculoză în adolescență, după ce ajunsese elevul preferat al lui Frédéric Chopin şi Franz Liszt.

Născut în anul 1988 la Suceava, Alexandru Negriuc a început studiul pianului la  şapte ani. Prima sa apariţie solo a avut loc un an mai târziu, iar debutul simfonic s-a produs la vârsta de paisprezece ani. Pianistul şi-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj şi a participat la cursuri de măiestrie cu muzicieni cunoscuți precum Georg Sava, Angela Brownridge sau Walter Krafft. În ultimii ani, pianistul a concertat pe scene din Marea Britanie, Italia, Elveţia, Germania, Australia, SUA, China şi, bineînţeles, România. Alexandru Negriuc a fost invitat, în repetate rânduri, de către profesorul său Walter Krafft să ofere concerte la Academia Internaţională de Muzică din München. Împreună cu Walter Krafft, pianistul român este fondator al Forumului Internaţional Pianistic „Dinu Lipatti”.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk  și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=104641

Publicat de la data oct. 8 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 mai 2019, 17:08
 

V
Furtună
20°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:40
Apus: 20:46
Prognoza 25 mai 2019
Zi
 

VSV
Furtună
24°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

VSV
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-05-2019 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 211.016 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team