Președintele iranian a numit un nou negociator-șef în problema nucleară

Noul președinte iranian Hassan Rohani a desemnat un nou negociator-șef în problema nucleară, care va reprezenta țara sa în cadrul dialogurilor internaționale, deși orice politică nucleară este decisă de liderul suprem al țării, Ayatollahul Ali Khamenei.

Mohammed Forouzandeh conduce o importantă organizație caritabilă de stat și este membru în Consiliul Național de Securitate. A fost membru al trupelor de elită iraniene – Gardienii Revoluției – și va deține atât funcția de negocator-șef în problema nucleară, cât și pe cea de șef al Consiliului Național Suprem de Securitate.

Rohani va depune jurământul și își va începe mandatul de președinte al Iranului în data de 4 August.

Este de așteptat ca noul președinte să îl nominalizeze pe Bijan Zanganeh în funcția de Ministru al Petrolului, post pe care el l-a deținut în perioada 1997-2005, până la venirea la putere a lui Mahmoud Ahmadinejad. Zanganeh a avut un rol important în atragerea a miliarde de dolari în investiții străine în industria petrolieră și a gazelor.

Fostul ambasador iranian la ONU din perioada 2002-2007, Mohammad Javad Zarif, va fi desemnat în funcția de Ministru de Externe.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.